avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara! Este legal dacă am primit un email de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara! Este legal dacă am primit un email de la administrația ...

Bună seara! Este legal dacă am primit un email de la administrația blocului unde locuiesc că am o restanță de plată în cuantum de 835 de lei, dintre care 300 sunt penalități ,suma reprezentând cheltuieli cu întreținerea locului de parcare pe care îl am în posesie (sunt proprietar) , din perioada martie 2021-octombrie 2023. Precizez că sunt cu plățile la zi la întreținere și nu am știut până în prezent că am de plată taxe către locul de parcare.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 20:36, 30 Decembrie 2023
Bună seara!

Am întrebat pe grupul de locatari de pe WhatsApp. Nu cunosc daca mai sunt și alte persoane in situația mea. Cel mai frustrant lucru este că am de plata o sumă de circa 300 de lei penalități plus alte aproape 600 de lei pentru neplata sumelor neplătite pentru un loc de parcare proprietate privată. De platit as plati, dar mai puțin penalitățile. Nu știu ce as putea face...poate doar sa mă resemnez și să plătesc toată suma....

Adam Grecu a scris:

Mai mult, fata de ce va sfatuieste d-na Rasina;
- mai sunt vecini in situatie asemanatoare cu dvs.?
Asociatia ar face bine sa lamureasca proprietarii - ca daca erati in cunostinta de cauza, probabil ca nu ati mai fi intrebat (scuzati interpretarea)...
Succes!

Unde este situat acel loc de parcare aflat în proprietate privată ?

1. Subteran.
2. Suprateran.

Asociația nu are printre atribuții întreținerea, curațarea și repararea proprietății private, respectiv a locului de parcare, poate este vorba despre părțile comune reprezentată de căile de acces aferente locului de parcare.
Excepție face situația în care ați semnat o convenție prin care asociația prestează și serviciul de curățare întreținere și reparare a locului de parcare, dvs. revenindu-vă obligația plății în cuantumul convenit.

Nik90 a scris:

Bună seara! Este legal dacă am primit un email de la administrația blocului unde locuiesc că am o restanță de plată în cuantum de 835 de lei, dintre care 300 sunt penalități ,suma reprezentând cheltuieli cu întreținerea locului de parcare pe care îl am în posesie (sunt proprietar) , din perioada martie 2021-octombrie 2023. Precizez că sunt cu plățile la zi la întreținere și nu am știut până în prezent că am de plată taxe către locul de parcare.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2023
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)
Metoda calcul (ccc) concediu/indemnizatie pentru cresterea copilului Q5B4 Q5B4 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, cum se calculeaza (CCC), metoda de calcul pentru concediu/indemnizatia pentru cresterea copilului daca sunt ... (vezi toată discuția)
Pentru aplicatiile de plata trimestriale respectiv iulie-septembrie, ... Doru adt Doru adt Pentru aplicatiile de plata trimestriale respectiv iulie-septembrie, octombrie - dec. /2022 și ian-mar. /2023 s-au făcut plățile conform activităților ... (vezi toată discuția)