avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara, Am auzit mai nou ca se va impozita și ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara, Am auzit mai nou ca se va impozita și indemnizația ...

Bună seara,

Am auzit mai nou ca se va impozita și indemnizația de creștere copil.
Dacă decizia este deja emisă cu suma pe care o vei primi cum poate fi impozitata?
De asemenea aș dori să dau statul în judecată pentru acest lucru. Sunt șanse de câștig?
Nu mi se pare normal ceea ce se întâmpla
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:33, 28 Decembrie 2023
Conform art. 62 din Codul Fiscal, indemnizatia pentru cresterea copilului nu este supusa impozitului pe venit.

Zvonurile nu tin loc de act normativ ... nimeni nu va poate spune ce sanse aveti in proces daca se va intanpla asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de crestere a copilului BULINA1987 BULINA1987 As dori sa aflu daca pot beneficia de indemnizatia crestere copil in situatia in care locuiesc in Romania si pe tot parcursul anului 2013 am realizat venituri ... (vezi toată discuția)
Intrare in alt concediu ingrijire copil mac1972 mac1972 Buna ziua, As dori sa stiu daca fiind in CIC am dreptul ca la nasterea celui de-al doilea copil sa intru iarasi in CIC(daca mai trebuie sa lucrez o perioada ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil camy_b camy_b As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului daca in perioada 05.10.2009 - 31.10.2009 nu am lucrat.Mentionez ca in luna octombrie ... (vezi toată discuția)