avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

As vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului daca in perioada 05.10.2009 - 31.10.2009 nu am lucrat.Mentionez ca in luna octombrie 2009 am beneficiat de salarii compensatorii ,deci am virat la stat si impozitul aferent veniturilor din salarii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:05, 9 Martie 2010
Dati putine detalii pentru a vi se raspunde complet.

OUG 148/2005-Art. 1. - (1) Începând cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei ...
Buna seara!
Sunt o viitoare mamica - trebuie sa nasc in luna august 2010- dar nu stiu daca voi putea beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului,deoarece in data de 05.10.2009 mi s-a inchis carte de munca ,dar in aceasta luna am beneficiat de salarii compensatorii ( am avut venit si ca atare mi s-a impozitat ) ,iar de la 01.11.2009 am inceput activitatea la alta firma; in fisa fiscala pe anul 2009 apare ca am realizat venituri impozabile si in luna octombrie.
Va multumesc !
Normele metodologice de aplicare a ordonantei de urgenta aprobate prin H.G. nr. 1025/2006 si H.G. 1682/2008 vin sa dezvolte prevederile actului normativ.

Aflam astfel ca in calculul celor 12 luni se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (2) din ordonanta de urgenta, considerate, in intelesul ordonantei de urgenta, luna intreaga.

Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la alin. (7) din H.G. 1025/2006, modificata si completata.

Mai mult decat atat, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil nicoletagreceanu nicoletagreceanu va rog frumos sa ma ajutati intr-o problema urgenta!Sotia unuia din angajatii societatii noastre naste in luna octombrie, insa nu a fost angajata.Sotul ei ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil svaiter svaiter Caz concret: femeie angajata la 01.08.2008, lucreaza fara intrerupere pina la 01.05.2009 cind intra in concediu de maternitate, naste la 09.07.2009, are ... (vezi toată discuția)
Nelamurire anemari2000 anemari2000 Buna seara! As doti sa ma interesez cum pot beneficia de concediu de cresterea copilului. Mentionez ca in 31 august 2010 mi se termina contractul de munca, ... (vezi toată discuția)