avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara! Ca medic pot fi filmat/ inregistrat de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara! Ca medic pot fi filmat/ inregistrat de catre pacient ...

Buna seara!
Ca medic pot fi filmat/ inregistrat de catre pacient in timp ce efectuez consultul medical intr-o unitate de primiri urgente? Fara acordul meu? Daca nu, ce lege este incalcata?
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: AndaNav , utilizator 08:31, 29 Decembrie 2023
Bună seara ! Am observat că ati revenit cu întrebarea. Deși nu pot oferi un răspuns complet, cred ca vă pot da niște mici clarificări sub rezerva de a nu putea acoperi toată plaja legislativă. Dacă în unele instituții unde se lucrează cu informații clasificate ( ex. Politie ) exista legislație care sancționează ( contravențional sau penal ) accesul în anumite zone, din păcate în alte instituții publice problema e mai delicată. În ziua de astăzi orice persoană poate filma/inregistra aproape orice . Nu știu dacă puteți face vreun demers legal în această fază. Oricum, e foarte important și ce anume a filmat. De exemplu dacă a filmat că îl înjurați/amenințați ( ipotetic vorbind) este o situație, dacă era el nemulțumit de cine știe ce cu privire la actul medical, e altă situație. Oricum, dacă filmarea respectivă nu vizează o infracțiune, sau vreo abatere disciplinară serioasă, în cazul în care este făcută publică, dacă vă afectează reputația/imaginea, îl puteți da în judecata. Repet faptul că acest răspuns nu este unul complet. O seară frumoasă !
Mulțumesc pt răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba video in instanta tonyghi tonyghi Buna seara! Astazi, in timp ce ma aflam intr-o frizerie, o persoana care a avut diferite motive personale, a inceput sa ma injure si sa ma ameninte pe mine si ... (vezi toată discuția)
Plangere de agresiune cobzarualexandra cobzarualexandra intrebarea este:daca eu filmez o persoana(beata) care agreseaza fizic sau verbal si ameninta si injura sotia(sau pe mine),filmul poate fi luat ca o dovada la ... (vezi toată discuția)
Filmare sau fotografiere intr-un centru pentru persoane cu handicap btc btc Filmarea sau fotografierea persoanelor cu handicap grav dintr-un centru de zi, fara acordul familiei, sunt interzise de lege? Daca da, puteti sa-mi specificati ... (vezi toată discuția)