avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic in CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic in CM

Puteti sa imi spuneti va rog daca in cazul intreruperii activitatii din cauza somajului tehnic cu oug 28/2009 mai putin de o luna,se trece suspendarea in cartea de munca?dar in cazul in care perioada depasteste o luna?Merci mult!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:06, 1 Februarie 2010
Deocamdata, nu se mai aplica OUG 28/2009 intrucat aceasta a fost valabila numai pana la 31.12.2009.

Se asteapta adoptarea unei noi OUG anul acesta care sa prelungeasca acordarea de facilitati angajatorilor in privinta somajului tehnic.

De principiu, perioada de suspendare a CIM ptr somaj tehnic se inscrie in carnetul de munca, indiferent de perioada. Inscrierea se face pe baza deciziei intocmite ptr fiecare salariat privind perioada de somaj tehnic.
Suspendarea CIM se inregistreaza in carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua!Am 5 salariati.As vrea sa bag insa doar 4 angajati in somaj tehnic ptr 3 luni .Se poate? Sau trebuie sa-i bag pe toti?Ms (vezi toată discuția)
Cum se completeaza in carnetul de munca somajul tehnic ? amondaos amondaos Dupa ce mai intai ITM-ul a spus ca perioada de somaj tehnic prevazuta de OUG 28/2009 nu se opereaza in carnetul de munca, acum a revenit asupra celor ... (vezi toată discuția)
Somajul tehnic 56leila 56leila Din OUG 28/18.03.2009, actualizata am inteles ca facilitatile fiscale pentru angajatorii care au intrat in Somaj tehnic s-au acordat pina in 31.12.2009. In ... (vezi toată discuția)