avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general NIR la achiziție intracomunitara
Discuție deschisă în Contabilitate în general

NIR la achiziție intracomunitara

Bună seara! Daca o firma este neplatitoare de TVA, achiziționează marfa din Germania fara TVA (prin codul de TVA intracomunitar) cum se face NIR-ul la această achiziție? Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
va plati TVA la achizitia intracomunitara prin D301 si va include acel TVA in costul marfii .
Buna ziua, si daca firma neplatitoare de TVA, achizitioneaza marfa SAU SERVICIUL din Germania CU TVA-ul inclus pe factura?
Se mai depune o declaratie intracomunitara D390, se mai face cod de inregistrare special pentru acea achizitie?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 301 si 390 szasza szasza Buna seara, Va rog ajutati-ma, ca nu stiu trebuie sa depun D301 si D390? Am o firma SRL-D, neplatitoare de TVA, avem achizitii de bunuri din Germania, am ... (vezi toată discuția)
Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)