avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna,referitor la obligatia firmelor de a creste ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna,referitor la obligatia firmelor de a creste salariul dupa ...

Buna,referitor la obligatia firmelor de a creste salariul dupa 2 ani vechime...eu in 20 ian fac 3 ani lucrati intr-o firma de securitate,am inteles ca ar trbui sa imi faca contract de munca pe perioada nedeterminata acum,dupa ce 2 ani la rind am avut pe perioada determinata,asta odata si apoi marirea salariului minim pe economie,dar daca firma hotaraste ca il mareste doar cu 1 leu? sau face alte tertipuri ca sa nu creasca salariul...ce se poate face in acest caz? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:40, 29 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e obligatoriu sa va faca c.i.m. pe durata nedeterminata ...sunt obligati sa va creasca salariul .... După expirarea perioadei de maxim 24 de luni , salariatul va fi plătit cu un salariu de bază superior salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

Legislatia muncii nu prevede un cuantum minim al majorarii salariului, astfel incat valoarea majorarii este lasata la latitudinea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca angajatul refuza marirea salariului Victoria2023 Victoria2023 Ce se intampla daca angajatul refuza marirea salariului dupa cei 2 ani de cand este angajat? Ce poate sa faca angajatorul in aceasta situatie? (vezi toată discuția)
Conform oug 130/2021 salariul de bază minim brut pe țară garantat ... AAdriana8 AAdriana8 Conform OUG 130/2021 Salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată poate fi aplicat pentru un salariat pentru o perioadă de maximum 24 de luni de ... (vezi toată discuția)
Marirea punctului de pensie si majorarea salariului minim tina_gemeni tina_gemeni Buna ziua si La multi ani! Ce impact au aceste doua legi asupra mea, in situatia in care am o pensie de limita de virsta, de 800 lei (fara cass 753) si un ... (vezi toată discuția)