avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bun care aparține primăriei sau bun proprietate ? ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bun care aparține primăriei sau bun proprietate ? ...

Am nevoie de lămuriri clare privind următorul aspect :
dacă un cetățean a concesionat un teren de la primărie și ulterior și-a ridicat pe terenul respectiv un imobil fără autorizație,iar după un timp anume găsește geamul imobilului spart , persoana respectivă are dreptul legal de a depune plângere penală pentru fapta de distrugere ?
persoana în cauză nu are autorizație de construcție,nu are înscrisă în cartea funciară imobilul,nu are deschisă acțiune în instanță pentru stabilirea dreptului de uzucapiune
Cel mai recent răspuns: Tracul , utilizator 21:14, 30 Decembrie 2023
Bineinteles ca are acest drept, nu are legatura cu actele casei. E ca și cum vine cineva și te bate și intrebati daca poate depune plângere deși are buletinul expirat sau nu are.
Ok , însă textul de lege privind infracțiunea de distrugere conține sintagma: "...unui bun aparținând altuia..." , ca persoană vătămată cu dreptul legal de a depune plângere prealabilă privind acest lucru, cum cum îmi susțin acest drept legal raportat la sintagma menționată? Iar lovirea ține de integritatea corporală a victimei care sesizează fapta sau despre care se sesizează ( sună un vecin că este lovit un altul , este identificată persoana în cauză și i se aduce la cunoștință de dreptul de a depune plângere), distrugerea e despre un bun al unei persoane, partea cu al unei persoane care are dreptul de a depune plângere doream să o lămuresc( aici identificarea persoanei care are dreptul de a depune plângere,dreptul respectiv încerc să mă lămuresc dacă înglobează sintagma menționată " ...bun care aparține altuia..." sau nu )

gi-jane2 a scris:

Bineinteles ca are acest drept, nu are legatura cu actele casei. E ca și cum vine cineva și te bate și intrebati daca poate depune plângere deși are buletinul expirat sau nu are.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2023
Tracul, utilizator
Geamul ii aparține altuia, nu? Ca ala nu l-a spart pe al lui, ci geamul dvs. Nu trebuie sa duceți și factura geamului ca să dovediti ca e al dvs.
Întreb pentru a fi sigur că în momentul depunerii plângerii nu mă voi trezi că mi se va servi meniul : nu ai aviz pe casă , e construcție ilegală,te cercetăm pentru asta,etc.

gi-jane2 a scris:

Geamul ii aparține altuia, nu? Ca ala nu l-a spart pe al lui, ci geamul dvs. Nu trebuie sa duceți și factura geamului ca să dovediti ca e al dvs.

Nu au legătură una cu alta. Dar nici nu or sa se agite pt un geam. Au pătruns, au furat, care e situația?

Alte discuții în legătură

Distrugere ( sunt acuzat ca am spart un geam) ContSters236820 ContSters236820 Salut am peste drum de mine o casa in constructi si i sa spart geamul iar persoana care are propietatea ma dat la politie cum ca eu iam spart geamul... tin sa ... (vezi toată discuția)
Ajutati ma va rog cu un raspuns estrela2126 estrela2126 fratele meu traia in concubinaj cu o femeie,locuind sporadic la ea.la un moment de furie pe fondul alcolului ,femeia nefiind acasa el i-a spart un geam si a ... (vezi toată discuția)
Violarea proprietatii private melcsy melcsy fapta unde se incadreaza, daca nu este domiciliul victimei, ci un spatiu com in constructie (vezi toată discuția)