avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision dublu agentie imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision dublu agentie imobiliara

Buna ziua!

Niste persoane dragi mie se afla in urmatoarea situatie si nu stim ce fel de avocat sa alegem pentru consultanta.

Tata si fiu vor sa cumpere un apartament, au vizionat acelasi apartament prin 2 agentii diferite. In cazul primul agentii tatal a semnat contractul de vizionare, fiul nimic, dar a fost si el prezent acolo. Au vizionat acelasi apartament cu alt agent de la alta agentie si ar vrea sa incheie tranzactia cu cea de a 2-a pentru ca nu percepe comision si pentru cumparator, ci doar pentru vanzator, iar prima percepe pentru amandoi. Propietarul nu are contract de exclusivitate cu nicio agentie, iar apartamentul va fi pe numele fiului. Ce fel de avocat poate sa ne zica daca ar fi vreo problema in cazul in care tranzactia se face cu cea de a 2-a agentie. Pretul este acelasi la amandoua in caz ca are vreo relevanta.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 16:52, 1 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tranzacția se face direct cu proprietarul ,nu cu agenția 1 sau 2.
Primei agenții îi veți plăti comisionul sau daunele prevăzute în contract.
Citiți contractul pentru că scrie acolo tot ce trebuie să le plătiți.
Ultima modificare: Luni, 1 Ianuarie 2024
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vizionare apartament cu doua agentii imobiliare iu8lia3 iu8lia3 Buna ziua De curand am inceput sa caut sa cumpar un apartament, si, automat, am apelat la agentiile imobiliare si am semnat contracte de vizionare cu 2 dintre ... (vezi toată discuția)
Sora mea a vizionat, pentru mine, un apartament cu altă agenție decât aceea cu care am încheiat noi contract. putem fi obligați să plătim comision ambelor agenții? Wipo Wipo Buna ziua, suntem in cautarea unui apartament si in ultimele luni am fost sa vizitam o gramada de apartamente gasite pe site-uri de imobiliare, majoritatea ... (vezi toată discuția)
Comision abuziv ionelgheonea ionelgheonea Am achizitionat un apartament pe care l-am vizionat cu 2 agentii. Am ales sa cumpar si sa platesc comision uneia din agentii, cu care am finalizat si ... (vezi toată discuția)