avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontare detașare 5 zile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontare detașare 5 zile

Buna ziua. Lucrez in cadrul unei unități militare și avem un obiectiv la aproximativ 70 km distanta fata de sediul central. Misiunea presupune plecarea noastră în localitatea respectivă și cazarea acolo pe o perioadă de 5 zile complete, prin rotație asta vine cam odată la 2 luni. Misiunea de baza este la sediul central, iar conducerea a considerat că este mai benefic să stăm cazați acolo în zona, deoarece daca s-ar fi făcut misiunea in fiecare zi cu plecare acolo ar fi insemnat sa se facă un număr de 200km pe schimb. In aceste 5 zile avem decât 60 de ore pontate efectiv de lucru dar noi suntem obligați să stăm cazați intr-o locație pusă la dispoziție de primărie în permanenta. ( 12 ore pontate pe zi) Adică la finalul celor 5 zile ne întoarcem cu 60 de ore de lucru pontate și o misie de 115lei(23 de lei pe zi). Pe parcursul celor 5 zile suntem la dispoziția unității nu putem părăsi locația, ( inclusiv cu mâncare plecam după noi) chiar daca suntem liberi, adică suntem la dispoziția lor 24 din 24( in cazul in care dispeceratul are nevoie de noi ne poate trimite în teren în orele libere).
Ideea e că nu înțeleg cum pot sa ne trimită 5 zile complete in detașare dar sa ne ponteze doar jumătate din timpul de lucru. Explicația lor este că plecam cu ordin de serviciu după noi și cu planificarea data de unitate care presupune doar 60 de ore lucrate in 5 zile.
Cel mai recent răspuns: Ionclanta , utilizator 19:03, 31 Decembrie 2023
Vi s-a adus la cunostinta acea planificare?

Este mentionata in ordinul de serviciu?
Pe ordinul de serviciu la perioada detașării scrie ceva gen 21.12.2023 - până la terminare, iar în OZU se face clar perioada detașării, adică cele cinci zile. Planificarea este scrisa pe o ciorna, urmând ca cel care este numit șef dintre noi să întocmească documentele cu pontajul celor 12 ore pe zi in baza acelei fițuici.

Cornel Vasile a scris:

Vi s-a adus la cunostinta acea planificare?

Este mentionata in ordinul de serviciu?

Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2023
Ionclanta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatia muncii pentru militari costi2002 costi2002 Salut as dori daca pote cineva sa ma lamuresca intr-o problema .Dupa noua reglementare de salarizare nu mai suntem pontati noaptea ,si anume , va dau detalii ... (vezi toată discuția)
Pontare misiune cornek cornek Buna ziua, lucrez in cadrul Administratiei Nationale a Penitenciarelor si desfasor misiuni de transfer intre unitati. Vin in fata dvs cu urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru in delegatie ddoinatm ddoinatm in calitate de salariat al unui SRL, sunt trimis in delegatie in alta localitate decat in cea care lucrez, iar timpul de deplasare este de aproximativ 7 sau 8 ... (vezi toată discuția)