avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un mostenitor dupa bunic isi poate ceda/vinde cota lui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un mostenitor dupa bunic isi poate ceda/vinde cota lui dintr-un ...

Un mostenitor dupa bunic isi poate ceda/vinde cota lui dintr-un teren arabil inainte de inceperea unui proces? La acel teren sunt multi mostenitori, fiecare cu cate 0.3 ha.
Daca raspunsul este afirmativ, se poate face o hartie de mana cu martori?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:49, 31 Decembrie 2023
Până nu se dezbate succesiunea la notar, sau în instanță, nimeni nu poate vinde nimic.
Hârtia de mână, chiar și cu martori, nu are mare valoare dacă nu-i autentificată la notar.

De cedat nu poate fi nici vorbă, renunțarea nu-i sinonimă cu cedarea. Moștenitorul în drept are doar două variante, acceptă moștenirea, sau renunță, dar n-o poate ceda cuiva anume.
Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2023
Dapix, utilizator
Pare ca au dezbatut succesiunea daca fiecare are o cota determinata.
Puteti sa va vindeti cota, dar pt o vânzare valabila, nu se vinde cu hârtie de mana, bașca ca e o procedura speciala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschiderea succesiunii valy 84 valy 84 Buna ziua as dori sa primesc si eu o informatie cu privirea la intervalul de timp in care se poate deschide o succesiune. Bunica mea a murit in anul 2001. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am avut o strabunica care a decedat curand si mi-a ... ClaudiusD3n ClaudiusD3n Buna ziua, am avut o strabunica care a decedat curand si mi-a lasat si mie mostenire 2 hectare de padure, dar fiul acesteia l-a pacalit pe celalat fiu sa i-o ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli cadastru si intabulare teren arabil arlandh arlandh Buna ziua! In baza Legii 18/1991 a fost emis titlul de proprietate pentru 6 ha teren arabil, avand ca autor pe bunicul (decedat) si ca mostenitori pe 2(doi) ... (vezi toată discuția)