avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am o problemă cu un contract de Vânzare-Cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am o problemă cu un contract de Vânzare-Cumpărare teren agricol. ...

Am o problemă cu un contract de Vânzare-Cumpărare teren agricol. A fost încheiat pe 10 martie 2001. Problema este că ea și-a întocmit certificatul de legatar universal pe 27 februarie 2001 pe baza unui testament al foștilor proprietari. Problema este că legea atunci cerea Anunțul de Publicitate pentru a cărui cerere trebuia depus înainte de Vânzare și care trebuia să stea 45 de zile afișat. Ceea ce înseamnă că cererea trebuia depusă cândva prin Ianuarie, când aceasta nu era proprietar legal al terenului. Acuma, urmașii fostului proprietar ne-au dat în judecată cerând anularea contractului pe motiv că legea nu a fost împlinită, adică nu s-au urmat pașii legali pentru Vânzare, în speță Anunțul de Publicitate care nu este legal deoarece bunica mea nu era proprietară în acel moment (ianuarie 2001). La Primărie nu a fost depusă nici o cerere pe Publicitate, apare în registru doar o înregistrare de eliberare a adeveinței care se depune la notar, deci clar nu a fost îndeplinită procedura Preempțiunii.

Există prescripție, pot anula contractul pe acea bază?
Ultima modificare: Luni, 1 Ianuarie 2024
marysimo, utilizator

Alte discuții în legătură

Testament locuinta ContSters130146 ContSters130146 Buna seara, Am o problema legata de o locuinta nationalizata situata intr-o curte cu doua corpuri de cladire. Casa respectiva se afla in corpul B din curte, ... (vezi toată discuția)
Cel mai recent testament assyst assyst Buna ziua Am si eu o problema care m-a cam dat peste cap. Anul trecut am facut un antecontract de vanzare cumparare cu plata avansului de aproximativ 97% din ... (vezi toată discuția)
Testament si vanzare-cumparare teren proprietar84 proprietar84 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia descrisa mai jos: doresc sa achizitionez un teren extravilan , proprietarul este o persoana ... (vezi toată discuția)