avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua! Recent am achiziționat un obiectiv foto ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua! Recent am achiziționat un obiectiv foto second hand. ...

Buna ziua! Recent am achiziționat un obiectiv foto second hand. Vânzătorul a spus că este perfect din toate punctele de vedere, fara nici un defect, verificarea a avut loc afara, seara, atunci s-a putut, însă după câteva zile de teste după achiziționare, obiectivul s-a dovedit să aibă un aliniament optic descentrat, adică imaginea nu este clară, in zona unde ar trebui sa fie clara, și îl face inutil. ( Țin să specific că el nou este 8000 și l-am luat cu 4000 lei).
După ce l-am informat, a incercat sa arunce vina pe camera sau pe adaptor, însă după teste pe diferite camere, problema persista .
Vânzătorul refuza să facă schimbul înapoi, să îl repare sau să plătească chiar și jumătate din costul de reparație. ( Reparația consta în trimiterea obiectivului in Germania și acolo sa fie recalibrat, prețul nu este specificat dar numai transportul este 600 de lei, dus-intors). Urmează să mă informeze dacă produsul se mai afla in garanție de la furnizor, însă probabilitatea este mica.
Voiam să va întreb dacă acesta poate fi considerat un act de înșelăciune și ce pași as putea lua, ( sa apelez la poliție, sa dau in judecata, etc), pentru a returna obiectivul și pentru a-mi lua banii înapoi.
Mă scuzați daca întrebarea este una proasta, însă aceasta este situația în care mă aflu și nu știu la cine să apelez. Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: AndreiAG... , utilizator 13:04, 3 Ianuarie 2024
Nu e inselaciune.
Puteti încerca pe cale civila sa va recuperati banii,.mizați pe vicii ascunse.
Dacă nu costa mult reparația, poate merita sa il pastrati, panq la urma, l-ati luat la jumatate de preț.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Am înțeles, vă mulțumesc mult!

gi-jane2 a scris:

Nu e inselaciune.
Puteti încerca pe cale civila sa va recuperati banii,.mizați pe vicii ascunse.
Dacă nu costa mult reparația, poate merita sa il pastrati, panq la urma, l-ati luat la jumatate de preț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mașină defectă vândută scump de vânzător. am cumparat ieri ... Dapix Dapix Vânzătorul a susținut că mașina este perfectă, dar realitatea a dovedit că la interior era praf. Am cumparat ieri o mașină cu 2400 de EURO, am ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea unui obiect defect in 24 de ore? Nevastuica Nevastuica Buna ziua In pirmul rand ma scuzati daca am postat intr-o sectie gresita a forumului, sunt nou si sunt foaaaarte multe sectii (cititi ce e cu bold daca ... (vezi toată discuția)
Infiltratii apa de pe terasa blocului falcon10 falcon10 Buna seara, In urma cu 3 ani am achizitionat o garsoniera, intr-un bloc nou. La doar cateva luni dupa ce ne-am mutat, in baie a inceput sa picure apa. La ... (vezi toată discuția)