avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa stiu daca mi se poate interzice de nora sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa stiu daca mi se poate interzice de nora sa vad nepotul nou nascut!

Buna seara!
Pe 1 decembrie 2023 s-a nascut nepotelul meu prin cezariana. Dupa nastere, nora a mers cu copilul la casa parinteasca, nu-l primeste pe tata sa stea cu copilul, pentru ca sforaie si i-a stabilit durata de vizita, o ora... acum mi se interzicemie, ca bunica, sa vad nepotul.
Este legal acest lucru?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:37, 5 Ianuarie 2024
Atat tatal, daca este separat în fapt de soție, cât și dvs ca bunica, puteți obține pe cale judecatoreasca un program de vizita cu copilul.
Este indicat ca mai întâi sotii sa își rezolve problemele conjugale și noile provocări parentale.
În orice caz, puteți merge împreună cu fiul dvs la un avocat ca va explice in detaliu ce puteți face din punct de vedere juridic pentru a obține un program de vizita pe calea instantei de judecata.
Tatăl poate cere program de vizita și dvs sa il vedeti în acel timp.
Multumesc!
Este bine ca va interesati ce drepturi aveti ca bunica pentru ca intr adevar - distinct de dreptul tatalui - si dvs aveti dreptul de a va cunoaste si a petrece timp cu nepotul dvs.

Cu siguranta sunt mai multe de discutat pe situatia de fapt concreta din familie inainte dea initia orice masura judiciara.

Este inca foarte mic copilul, mama e posibil sa treaca prin momente mai dificile dupa nastere, poate ca in timp se vor aranja lucrurile si nu este necesar sa mergeti in instanta. As zice sa mai aveti rabdare si sa vedeti cum va evolua situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict intre bunici nepot si nora alexya33 alexya33 in urma unor certuri intre fiul nostru si nora apoi si cu noi ,nora noastra nu ne mai da voie sa aducem copilul la noi acasa unde avem grija de el de 7 ani ne ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare copil floricamaria floricamaria sotul meu a parasit domiciliul conjugal desi stia ca sunt insarcinata , pentru ca nu voia sa aiba un copil; imediat a depus actele de divort ; daca la data la ... (vezi toată discuția)
Relaþia bunicilor cu nepoþii în urma divorþului BunicaMP BunicaMP În cazul divorţului în cadrul unei familii cu copii există reglementări juridice referitor la relaţia bunicilor cu nepoţii? (vezi toată discuția)