avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Se da urmatoarea speta. In urma cu peste ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Se da urmatoarea speta. In urma cu peste 15 s-au ...

Buna seara. Se da urmatoarea speta. In urma cu peste 15 s-au vandut 2 terenuri alaturate, dezmembrandu-se fiecare in cate 3 parti. La ce-a de-a treia parte din fiecare teren sunt 4 proprietari cu cota parte indiviza egala. Aceste 2 parti cu 4 proprietari sunt fasii alaturate inguste de 2 m de-a lungul terenurilor. In contractul de vanzare cumparare nu s-a specificat ca acestea vor constitui drum de servitute, In extras de carte funciara nu apar mentiuni legate de acest fapt sau de drept de trecere, etc. Cu toate acestea in tot acest timp l-am folosit ca si drum de servitute. Cum putem afla daca este inscris ca si drum de servitute sau ce statul au aceste 2 parcele si cum se procedeaza daca dorim sa il trecem legal ca si drum de servitute?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2024
TMA66, utilizator

Alte discuții în legătură

Cale de acces agafite cristian agafite cristian daca nu sa specificat pe contr. de vanz-cump . ca mi s-a vandut si calea de acces , desi ea este specificata pe schita , iar schita este parte integranta a ... (vezi toată discuția)
Lãþime drum de servitute pauldrv pauldrv Bună ziua, Deţin un teren de 3800 mp într-un sat de deal din jud. Prahova. Fiind lung, îngust şi înclinat, m-am gândit să-l dezmembrez în trei ... (vezi toată discuția)
Drept de servitute - cale de acces madaelena madaelena Buna ziua! Adresez si eu o intrebare: Am cumparat o parcela de teren la care se ajunge printr-o cale de acces (lata de 2,3 metri). In fata noastra mai sunt 2 ... (vezi toată discuția)