avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, mama mea a avut grija timp de 10 ani de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, mama mea a avut grija timp de 10 ani de mama tatalui ...

Buna ziua, mama mea a avut grija timp de 10 ani de mama tatalui meu(soacra) impreuna cu tatal meu pentru ca era paralizata la pat dar nu au obtinut venituri pentru ca au avut grija de ea, acum a decedat, pentru ca au avut grija de ea au drept la o cota mai mare din mostenire? mostenirea ar trebui sa se imparta intre 2 frati
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:45, 4 Ianuarie 2024
nu
Din păcate la notar se va împărți la egalitate între cei doi moștenitori.
Poate doar la dezbaterea succesiunii prin instanță ar putea primi o cotă majorată de judecător, dacă poate dovedi prin martori și documente medicale că a îngrijit-o 10 ani.
Mama dvs nu are niciun drept la moștenire. Este nora defunctei și nu e ruda de sânge.
Moștenitor este soțul.
Acesta va dobândi o cota egală cu fratele/sora.
Este adevărat că moștenitor este doar tatăl dvs la egalitate cu fratele lui.
Mama dvs nu are dreptul să-și moștenească soacra.

Dar tatăl dvs ca fiu moștenitor al mamei lui, poate cere în instanță o cotă mai mare de moștenire, dacă poate dovedi prin probe că și-a îngrijit 10 ani mama paralizată, care a zăcut la pat.
Fără probe certe și un avocat bine pregătit, nu va obține mai mult de 50%.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator
Din punct de vedere legsl nu are nici o relevanta faptul ca a îngrijit o și nu poate obține nimic in plus din mostenire .Din păcate rămâne doar consolat ca și a îndeplinit obligația de fiu .Mostenirea se împarte egal între cei 2 frați ,se pot face discuții daca a suportat cheltuieli de immormantare peste ajutorul legal , pomeni, dacă pot fi dovedite sumele,dacă a plătit impozit ,întreținere pt un apartament ,atunci poate solicita jumătate din cheltuieli..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune valentin1993 valentin1993 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati,daca se poate, cu un sfat legat de urmatoare speta: In urma cu 8 ani bunicul meu a decedat iar in ultimele 9 luni de ... (vezi toată discuția)
Stabilirea dreptului de proprietate cand 3 dintre cei 4 mostenitori nu au avut grija de mostenirea lor. aly_yoana aly_yoana In 1998, in urma decesului bunicii mele. prin succesiune, au fost stabiliti 4 mostenitori, toti frati, fiecare fiindu-le stabilite cote parti egale din casa si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!bunicii mei au avut 7 copiii, in anul 89 bunicul a ... EllaNovac EllaNovac Buna ziua!Bunicii mei au avut 7 copiii, in anul 89 bunicul a decedat si a ramas doar bunica si cei 7...Mama mea a plecat de la varsta de 17 ani sa.si faca un ... (vezi toată discuția)