Buna ziua,locuesc la tara si intre locuinta mea si alte case cineva a cumparat un teren pe care ulterior la transformat in parcare de masini de tonaj mare adica de TIR uri unde zi de zi se repara la ele sau unul pleaca altul vine si prin aceaste manevre de TIR au inceput a mi aparea fisuri in peretii de la casa,intrebarea mea este ce as putea face in privinta asta?mentionez ca propietarul acestui teren nu locuieste in acest sat,va multumesc anticipat
Puteti face o expertiza tehnica extrajudiciara in specializarea ctii. (sa fie facuta de un expert tehnic judiciarpentru a fi avuta in vedere la o eventuala actiune in instanta). In baza concluziilor expertizei puteti incerca o intelegere pe cale amiabila cu proprietarul parcarii, in sensul reparatiilor si consolidarii casei/ despagubirilor aferente.
Daca nu va inteloegeti pe cale amiabila, puteti deschide direct actiune in instanta.
Pentru a construi parcarea de tir-uri, proprietarul avea nevoie de autorizatie de ctie. emisa de primarie. Autorizatia putea fi obtinuta legal numai in baza acceptului vecinilor dat in fata notarului. Verificati lam primarie cum s-a dat autorizatia de ctie.