Buna ziua,
Vreau sa ma sfatuiti intr-o problema.
Mama mea a decedat iar bunica doreste sa imi dea cu titlu gratuit din partea ei de gradina.
Gradina in urma succesiunii este impartita intre mine,bunica si fratele mamei in viata.
Care este procedura notariala si cadastrala?
Multumesc
Intreb pentru ca o varianta ar fi ca bunica dvs. sa va doneze partea dumneaei. Asta se face la notar ( va explica acesta ce si cum...), avantajul este ca nu este asa costisitoare dar dezavantajul este ca donatia poate fi atacata de fratele mamei dvs., urmand ca si acesta sa primeasca o parte din acele bunuri donate dvs.
O alta varianta ar fi sa cumparati partea bunicii la pretul pietei, asa fratele mamei dvs. nu mai are ce face ( se pot ataca greu in instanta aceste contracte, mai ales daca ati virat banii prin banca si aveti certificat medico-legal din care sa rezulte ca bunica este apta mintal sa vanda...).
Dezavantajul este ca aveti nevoie de bani sa i platiti bunicii...
Bunica poate face apoi ce doreste cu acei bani platiti de dvs. si nu cred ca este o problema daca va doneaza dvs. jumatate din ei ( recuperati o parte din banii platiti) si unchiului jumatate ( nu poate spune ca a fost vanzare mascata...).
Variante ar mai fi... dar discutati situatia pe indelete cu un avocat sau notar.
Donatie?testament?
nufar alb
Problema e urmatoarea: mama mea a decedat in anul 2003. In timpul casatoriei cu tatal meu au dobandit un apartament si o casa la tara.Dupa decesul mamei nu am ... (vezi toată discuția)
Donatie
kikke
buna ziua,intrebarea mea se refera in mod special notarilor,dar si cine are notiune imi poate raspunde.Bunica doreste sa-si transfere dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)