avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Am mostenit un ...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Am mostenit un teren de la tatal meu, care la randul lui l-a mostenit de la verisoara sa, si verioasa de la parinti.
Ei nu au facut certificatul de mostenitor, ci doar certificat de calitate, cu toate ca terenul si-a urmat mersul la rolul fiscal de la primarie.
La ocpi pentru intabulare, imi cere certificat de mostenitor cu masa succesorala in certificat. am fost la un notar, i-am dus documentele, a inteles speta, insa imi spune ca trebuie sa faca atatea succesiuni cati defuncti au fost(logic), si nu succesiune succesiva, problema este ca la fiecarea certificat de mostenitor necesar pana la mine, imi solicita onorariu notarial (logic) plus 1% din valoarea terenului. ajungand la un cost de 22.000 ron pentru un certificat de mostenitor, pentru un teren evaluat la 200.000 ron.

Spuneti-mi, ar ajuta dpdv financiar emiterea unui singur certificat de mostenitor care sa includa toti defunctii?
Practic, la suma aceasta ingrozitoare, prefer sa renunt.
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 19:02, 5 Ianuarie 2024
Da. Fără succesiune și certificat de moștenitor nu puteți sa avansați.
Buna ziua, da sunt constienta de acest lucru insa intrebarea era daca se poate face un certificat in care sa fie toti mostenitorii trecuti, si sa fie o singura taxa
Nu se poate , trebuie facuta succesiunea separat dupa fiecare defunct in ordinea deceselor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune un roman un roman Bine v-am regasit ! va rog daca cineva poate sa ma sfatuiasca priviind o taxa de succesiune dupa mama mea decedata in 1993 de la care am mostenit cu sora mea ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor,suplimentar tomastom71 tomastom71 Buna ziua.Am efectuat succesiunea pentru un teren arabil.In certificatul de mostenitor pentru dreptul de proprietate asupra terenului dobandit de defunct ,s-a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)