Buna ziua,
Mama unei salariate a decedat saptamana trecuta si as vrea sa stiu cum trebuie procedat in cazul ajutorului de inmormantare (cel acordat de angajator). Este obligatoriu? Care este cuantumul acestui ajutor? Trebuie ca persoana decedata sa fi fost neaparat in intretinerea salariatului ca sa beneficieze de ajutor (cf. art. 51 lit. d) CCM 2007-2010)?
Multumesc
CCM unic- Art. 51. - În afară de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
d) un salariu mediu pe unitate plătit de unitate la decesul soţului sau soţiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate în întreţinerea salariatului.
Ajutor deces
cocuta1973
Buna ziua,
Am si eu un salariat caruia i-a decedat copilul. Copilul avea 2 luni. Intrebarea mea este daca institutia ii poate acorda ajutor de deces si in ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces
petro2b
mamamea a murit acum doua saptamani nu avea nici un venit eu ca fiu sunt in prenatal de la serviciu a spus ca nu imi da nimic nici la ajutor social nu imi da ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces
leonardy44
Buna ziua!
in cazul in care,parintele a decedat si exista 3 copiii,care au locuri de munca diferite ,din punct de vedere legal exista situatia ca doar unul sa ... (vezi toată discuția)