avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor deces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor deces

Buna ziua!
in cazul in care,parintele a decedat si exista 3 copiii,care au locuri de munca diferite ,din punct de vedere legal exista situatia ca doar unul sa beneficieze in calitate de salariat de ajutor pt deces?
-depind unul de celalalt daca au angajatori diferiti?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 18 Aprilie 2018
Numai unul dintre copii va beneficia de ajutorul pentru deces.
chiar daca au angajatori diferiti?
care este legea?
n ceea ce priveste ajutorul de inmormantare platit din fondurile angajatorului, potrivit dispozitiilor art. 51 lit. d) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pentru anii 2007-2010, in afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de un salariu mediu pe unitate platit de unitate la decesul sotului sau sotiei ori la decesul unei rude de gradul I aflate in intretinerea salariatului.
cum sa interpretez?
este clar ca fiecare angajator are fonduri proprii!?
Cand o mai avea in vigoarea un astfel de CCMN, atunci fiecare angajator va acorda asa ceva.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces in familie vasile demian vasile demian As dori sa stiu daca primesc un ajutor, in bani, de la firma daca moare tatal meu (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare bugetari toma daniela toma daniela Buna ziua, am o mare problema si totodata o nelamurire; in urma cu o saptamana am pierdut persoana draga mie , tatal meu care a decedat; era angajat al ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare membrii familiei GABRIELA_22 GABRIELA_22 Buna ziua, Mama unei salariate a decedat saptamana trecuta si as vrea sa stiu cum trebuie procedat in cazul ajutorului de inmormantare (cel acordat de ... (vezi toată discuția)