avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua... La multi Ani.....Asi dori și eu un ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua... La multi Ani.....Asi dori și eu un răspuns la ...

Buna ziua... La multi Ani.....Asi dori și eu un răspuns la o întrebare,mulțumesc : am 18 ani in campul muncii,in anul 1997 am intrat în pensie de invaliditate gradul 3,dar nu bine campul muncii,in anul 2017 am intrat în pensie limita de virsta ,raminind tot cu 18 in campul muncii. intrebare,pensia de invaliditate este socotită la limita de virsta..... Mulțumesc.....
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2024
Cristea Daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:53, 7 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pensia de invaliditate este luata in considerare ca stagiu pentru pensia la limita de virsta
Mulțumesc pt. răspuns, poate nu am adresat bine întrebarea, doream sa știu dacă pensia de invaliditate,se adaugă că vechime la pensia limita de virsta..... Mulțumesc....
acest răspuns util
Pensia de invaliditate NU este vechime , este perioada asimilata stagiului de cotizare . E impropriu sa numim - din perspectiva noii Legi a pensiilor - “ vechime in munca “ , termenul este “ stagiu contributiv “ . Acesta este format din perioada pentru care s-a contribuit la fondul de pensii , proportional cu salariul dv . Ori , perioada cat ati fost in pensie de invaliditate NU ati contribuit , ci ati incasat din fondul de pensii . Nu ati dat , ati luat - ca sa zic asa ... Totusi , cand ati intrat in pensia de limita de varsta , vi s-a calculat punctaj si pentru acea perioada , dar NU a devenit stagiu contributiv . PS . Perioada pensiei de invaliditate NU este , din nici un punct de vedere , vechime in munca .
CHKa, utilizator
acest răspuns util

Cristea Daniel-Spune:....am 18 ani in campul muncii,in anul 1997 am intrat în pensie de invaliditate gradul 3,dar nu bine campul muncii,in anul 2017 am intrat în pensie limita de virsta ,raminind tot cu 18 in campul muncii. ...
In decizia de trecere la limita de varsta se vor regasi in total stagiu de cotizare.In anexa deciziei de trecere la limita de varsta vor fi mentionati la stagiul asimilat.De aici se va intelege ca au intrat in calculul cuantumului pensiei de limita de varsta.
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua și la multi ani ! am o întrebare. am un stagiu de ... Cristea Daniel Cristea Daniel Buna ziua și La Multi Ani ! Am o întrebare. Am un stagiu de 18 ani in campul muncii,după revoluție în 1990 am fost dați afară din campul muncii prin ... (vezi toată discuția)
La data de 01-11-97,am întrat în pensie gradul 3 de invaliditate, ... Cristea Daniel Cristea Daniel La data de 01-11-97,am întrat în pensie gradul 3 de invaliditate, pina în anul 2020,cind am ieșit la pensie limita de virsta, ași dori sa știu dacă am ... (vezi toată discuția)
Pensie civila refuzata - zero puncte Cristianc1 Cristianc1 Buna ziua. Tatal meu este pensionar militar. A lucrat si in civilie inainte si dupa perioada militara, 14 ani si 6 luni in total in civilie. Implinind recent ... (vezi toată discuția)