Buna ziua... La multi Ani.....Asi dori și eu un răspuns la o întrebare,mulțumesc : am 18 ani in campul muncii,in anul 1997 am intrat în pensie de invaliditate gradul 3,dar nu bine campul muncii,in anul 2017 am intrat în pensie limita de virsta ,raminind tot cu 18 in campul muncii. intrebare,pensia de invaliditate este socotită la limita de virsta..... Mulțumesc.....
Mulțumesc pt. răspuns, poate nu am adresat bine întrebarea, doream sa știu dacă pensia de invaliditate,se adaugă că vechime la pensia limita de virsta..... Mulțumesc....
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pensia de invaliditate NU este vechime , este perioada asimilata stagiului de cotizare . E impropriu sa numim - din perspectiva noii Legi a pensiilor - “ vechime in munca “ , termenul este “ stagiu contributiv “ . Acesta este format din perioada pentru care s-a contribuit la fondul de pensii , proportional cu salariul dv . Ori , perioada cat ati fost in pensie de invaliditate NU ati contribuit , ci ati incasat din fondul de pensii . Nu ati dat , ati luat - ca sa zic asa ... Totusi , cand ati intrat in pensia de limita de varsta , vi s-a calculat punctaj si pentru acea perioada , dar NU a devenit stagiu contributiv . PS . Perioada pensiei de invaliditate NU este , din nici un punct de vedere , vechime in munca .
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cristea Daniel-Spune:....am 18 ani in campul muncii,in anul 1997 am intrat în pensie de invaliditate gradul 3,dar nu bine campul muncii,in anul 2017 am intrat în pensie limita de virsta ,raminind tot cu 18 in campul muncii. ...
In decizia de trecere la limita de varsta se vor regasi in total stagiu de cotizare.In anexa deciziei de trecere la limita de varsta vor fi mentionati la stagiul asimilat.De aici se va intelege ca au intrat in calculul cuantumului pensiei de limita de varsta.