Bună ziua,
Mama mea a divorțat în urmă cu 7 ani de tatăl meu.
El(tatal) a rămas în apartamentul lor pe care l-au achiziționat în urmă cu 40 de ani.
De când a divorțat, mama locuiește cu familia mea.
Acum mă întreabă dacă se poate face ceva cu privire la partea ei din acel apartament și dacă da, ce anume?
Menționez că nu au făcut partajul.
Ce se poate face în această situație având în vedere că el (tatăl), este împotriva partajului/vânzării acelui bun comun?
Mulțumim anticipat.
Menționez că au vârsta de 71 ,respectiv 72 de ani, nu exista copii minori.
Toate cele bune.
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Ce contează ca tatal e împotriva? Mama sa ceata partajul în instanță, ori sa ii atribuie tatalui casa și sa ii dea sulta mamei sau invers sau dacă niciuna din parti nu poate plati sulta, sa se vanda și sa se imparta banii.
Partajul poate fi cerut oricand, de catre oricare dintre parti.
Normal ca tatal nu vrea/ nu are interes sa faca partajul caci el se bucura in integralitatea lui de un bun care nu ii apartine decat pe jumatate.
Firesc ar fi ca si mama sa se bucure de partea dansei din bun.
Solutiile sunt de atribuire a bunului tatalui- de vreme ce il foloseste de atatia ani - si de a plati contravaloarea partii mamei cu titlu de sulta, ori de a l vinde si a imparti pretul.
Cerere partaj
dia_katty
Buna seara,
Parintii mei sunt divortati de 5 ani, iar tatal meu este hotarat ca dupa acest timp sa ceara partajul si anume sa vanda apartamentul cu sau ... (vezi toată discuția)