avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune loc de veci

Concesiune loc de veci
Buna ziua. In urma decesului mamei mele, prin certificatul de mostenitor am dobandit si dreptul de concesiune al locului ei de veci. Taxa aferenta concesiunii este achitata pana in 2041, inca de cand mama traia. Acum, administratia cimitirului imi cere sa incheie un alt contract de concesiune pe numele meu si sa achit din nou taxa. La intrebarea mea "Ce se intampla cu taxa achitata deja pe 18 ani inainte", raspunsul lapidar a fost "se pierde". Eu nu pot sa accept asa ceva. Il consider un abuz. Am citit Regulamentul cimitirului, am citit Legea care face referire la acest subiect, nu se specifica nicaieri ca o taxa trebuie achitata de 2x. Iar daca -Doamne fereste-decedez eu intre timp, urmasii mei vor achita aceeasi taxa iar??? Am trimis o adresa atat administratiei cimitirului cat si Administratieie dimeniului public, solicitand lamurirea situatiei, nu am primit inca nici un raspuns. Poate ma ajutati cu un sfat. Multumesc. La multi ani ! Olimpia
Cel mai recent răspuns: Olimpica , utilizator 15:17, 5 Februarie 2024
Buna ziua. Revi, deoarece între timp am primit raspuns: și anume că nu se pot returna banii plătiți - e vorba de 620 lei - care nu mai produc efecte, pentru ca am preluat eu concesiunea prin plata pe 10 ani. Adica tot ceea ce a fost platit intre 2024 si 2041 pe numele mamei mele, nu se stie unde sunt...cert este ca mie nu mi se restituie. Acesta chiar e abuz! Ce as putea sa fac oare? Nu e vorba atat despre banii respectivi, cat despre felul in care procedeaza Administratia domeniului public! Parca ar fura - la propriu - din buzunarele noastre! Nici regulamentul cimitirului, nici Hotararea de consiliu Local la care face Administratia cimitirului referire, nu specifica nimic in acest sens. Totul e trecut sub tacere. Cate mii or fi oare in aceasta situatie? Cate zeci-sute de milioane isi insuseste astfel Administratia domeniului public prin Administratia cimitirului? Si in ce cont ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare sau concesiune locuri de veci costy19762000 costy19762000 Socrul meu a achizitionat in 2010 (la decesul sotiei) doua locuri de veci in localitatea Nedelea (PH) pentru care a achitat suma de 1000 lei (de la biswerica ... (vezi toată discuția)
Locuri de veci Hamarsold120000 Hamarsold120000 In anul 1968 bunicii mele , Primaria unui oras i-a donat 10 locuri de veci in cimitir. Conform acestui act bunica mea era proprietara pe locurile de veci. ... (vezi toată discuția)
Taxa loc de veci ,cimitir tiberiutamasoiu tiberiutamasoiu Buna in anul 1994 am cumparat 2 locuri de veci cimitir ,cu chitante fiscale de la RAGCL DEVA .In anul 2003 am primit o instiintare ca acea societate detine in ... (vezi toată discuția)