avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua ! Vă rog să-mi spuneți dacă am pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua ! Vă rog să-mi spuneți dacă am pensie anticipată ...

Bună ziua !
Vă rog să-mi spuneți dacă am pensie anticipată fără penalități începând cu data de 1 septembrie pot să cumulez pensia cu salariul!
Mai exact pot să mă angajez și să încasez și pensia?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:48, 8 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate, ori lucrați, ori stați pensionar anticipat. Din două trebuie să alegeți o singură variantă.

Pensia anticipată, nu se poate cumula cu salariul. Doar pensia de limită de vârstă se poate cumula cu salariul.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator

Lukdorel@uahoo.com a scris:

Bună ziua !
Vă rog să-mi spuneți dacă am pensie anticipată fără penalități începând cu data de 1 septembrie pot să cumulez pensia cu salariul!
Mai exact pot să mă angajez și să încasez și pensia?

După ce iau pensia la limită de vârstă se poate și în ce condiții?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Necondiționat puteți lucra după ce ieșiți la pensie de limită de vârstă.
Singura condiție este acceptul angajatorului, să vrea să vă angajeze.
Ultima modificare: Luni, 8 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca al beneficiarului de pensie vladut2 vladut2 Conform art. 107, al. 4 din legea 263/2010 ,, pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrieriila pensie , realizeaza stagiu de cotizare pot ... (vezi toată discuția)
M-am pensionat si lucrez in continuare.este corect? camelia caprila camelia caprila Lucrez in cadrul unei directii a primariei. In aprilie2009 am iesit la pensie dar lucrez in continuare si iau si salariu. Acum mi s-a spus ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Prelungirea activitatii dupa varsta de pensionare. TeodorMar TeodorMar Buna ziua, Ma confrunt cu o problema si as avea mare nevoie de un sfat din partea cuiva care sa aibe cunostinte juridice. De la varsta de 25 de ani, lucrez ... (vezi toată discuția)