avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... UN AN PROSPER TUTUROR! Vă rog să mă ajutați să ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

UN AN PROSPER TUTUROR! Vă rog să mă ajutați să contest o ...

UN AN PROSPER TUTUROR!
Vă rog să mă ajutați să contest o dispoziție a primăriei prin care mi s-a respins cererea prin care am solicitat ajutor de încălzire pe motivul că mi-a expirat cartea de identitate.
Nu s-a indicat unde să depun contestația și nici în ce termen.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: nuexistă , utilizator 20:23, 10 Ianuarie 2024
Precizez că de câțiva ani, fiind bolnavă cu mai multe operații chirurgicale, fără loc de muncă, primesc lunar de la primărie ajutor social de aproximativ 150lei, dar și ajutor de încălzire.
Cartea de identitate mi-a expirat acum 2 ani. Cu o lună înainte de expirare am cerut să fiu scutită de la plata taxei atât primăriei, cât și evidenței populației, dar mi s-a răspuns că în curând voi primi gratuit carte de identitate cu cip.
Dar nici acum nu s-a implementat programul în orașul în care domicilez.
În sezonul rece trecut mi s-a aprobat cererea pentru ajutorul de încălzire deși am arătat că am cartea de identitate expirată și nu am de unde plăti taxa, din ajutorul social putând achiziționa doar câteva bandaje.
De atunci au venit de multe ori la domiciliul meu în anchetă socială.
După ultima anchetă din luna octombrie anul trecut când am vrut să depun cererea pentru ajutorul de încălzire, șefa a ordonat să nu fie înregistrată. Totuși am reușit să o scanez și să le-o trimit pe email.
Am primit printr-un plic timbrat cu 3lei o dispoziție de respingere fără să se indice unde pot să atac dispoziția și în ce termen.
Vă rog dacă mă poate ajuta cineva cu legile aplicabile.
Vă mulțumesc!
Diana
Dacă vă legitimați cu un buletin expirat, pur și simplu nu existați.
Nu puteți beneficia de nici un drept prezentând un buletin expirat

Chiar dacă contestați ceva anume, fiind cu buletin expirat, nu puteți rezolva nimic.
Din culpa dumneavoastră vă este buletinul expirat.
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
C.I. expirat nu inseamna ca persoana nu exista .. contestatia se depune la Tribunalul - Sectia Contensioc Administrativ in raza caruia are sediu primaria.
La multe autorități m-am legitimat cu CI expirată, și nu au făcut caz de această situație, inclusiv instanța de judecată, CNP fiind același.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dispoziția de respingere a subvenției la încălzire fiind asimilată unui act administrativ, nu este obligatorie o plângere prealabilă adresată primăriei, înaintea sesizării tribunalului de contencios administrativ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare a sumei incasata necuvenit pt ajutor de incalzire a locuintei romlary romlary Buna ziua, va rog raspundeti-mi si mie la o problema: in perioada de iarna 2011-2012 am beneficiat de ajutor pt incalzirea locuintei depunand toate actele ... (vezi toată discuția)
Ajutorul pentru incalzire elga50 elga50 Pentru cei interesati cititi acest articol si materialele atasate. Sunt lamuritoare si nu mai trebuie discutii ... (vezi toată discuția)
Subventie caldura - ce persoane declar ? arakys arakys Buna ziua! Locuiesc impreuna cu o alta persoana in apartamentul propriu. Acesta persoana nu are buletin (mutatie) facut pe domiciliul meu in schimb este ... (vezi toată discuția)