avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara. Urmeaza sa nasc dar eu si tatal copilului ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara. Urmeaza sa nasc dar eu si tatal copilului nu suntem ...

Buna seara. Urmeaza sa nasc dar eu si tatal copilului nu suntem casatoriti.abia in iunie anul acesta avem programata nunta. Stiu ca copilul pot sa il trec pe numele tatalui dând o declaratie. Intrebarea mea ar fi :Pot sa schimb certificatul copilului dupa casatoria noastra sa apara si numele meu de familie nou? Sa nu ramana la mama cu numele vechi. Adica tata sa fie Maxim si mama Cornea.

Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:33, 9 Ianuarie 2024
Da, puteți.
Dar și mai simplu și moral ar fi sa faceți căsătoria civila pana sa nașteti. V-ar scuti de o umblatura care poate fi evitata din prima.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate modifica numele pe care îl purta mama când a născut, așa va rămâne pe certificatul de naștere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am rămas gravidă cât soțul era în penitenciar, dar după ce a ieșit a recunoscut că m-a folosit. vreau să divorțez și să am doar eu drepturi asupra copilului, cum să fac? ValyTat ValyTat Buna ziua! Am cunoscut un băiat innchis l-am așteptat 3 ani de zile intre timp ne am cununat acolo în penitenciar odată ieșit mi a recunoscut că doar sa ... (vezi toată discuția)
Buna . nasc mai puțin și nu sunt căsătorită cu tatăl copilului ... Andrap98 Andrap98 Buna . Nasc mai puțin și nu sunt căsătorită cu tatăl copilului . Ii pot pune numele meu de familie și când ne vom căsători sa îl trec și pe el pe ... (vezi toată discuția)
Cum obtin certificatul de nastere daca tatal copiluli nu este in tara? cristinaiuliana cristinaiuliana Buna ziua, In luna mai 2016 voi naste un baietel, sotul meu este plecat sa lucreze in strainatate si nu va putea veni imediat cum nasc. vreau sa stiu cum ... (vezi toată discuția)