O hotărâre civila emisa de judecatorie, în favoarea mea, ramane definitiva după ce inculpatului ii este respins si apelul și recursul. Urmează executarea hotararii judecatoresti, prima instanța, incuviintand executarea și conf. C.pr.civ. se trimite somatie iar executorul jud. intocmeste proces verbal la fata locului cu martori, în prezenta mea. Pe data de 2.02.2023, debitorul face contestatie la executare invocand motive în afara textului hotararii, negand chiar chiar ca a fost somat și ca nu s-a făcut deplasarea la fata locului.
Urmează 3 ședințe, ultima pe 30 0ct.2023, urmând pronunțarea peste o sapt. De atunci urmează 7 amanari, ultima pe 9.01.2024, care și aceasta este amanata pe 12.01.2023. cca 2 luni și jumătate de amanari.
1-Nu se pot contesta și la ce instanța ,aceste amanari ?
2-Acest timp de 2 luni și jumătate se adauga în caz ca este necesar la temenul limita de expirare a punerii în executare a hotararii judecatiresti?
.......si serialul continua. dupa 2 luni si jum. de la ultima sedinta, (19.01.2004) se da solutia de respingere a contestatiei la executare. Solutie logica. La sf. lunii Iulie a.c. neprimind inca comunicarea sun la secretariatul judecatoriei si mi se spune sa fac cerere de urgentare a comunicarii. Ceeace fac si trimit pe adresa de mail a judecatoriei respective. Astazi 24.09 2024, inca tacere. peste o luna se implineste un an de la ultima sedinta , cand a ramas in pronuntare. Este vorba de judecatoria unui mare oras din tara !!! Jocul pasiv este sanctionat la basket. obstructionarea la fotbal, deasemenea. Justitia este unul din cei 3 piloni independenti ai democratiei. Cum facem daca nu functioneaza ???