avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am mostenit 1/3 dintr-un teren intravilan. Pe teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am mostenit 1/3 dintr-un teren intravilan. Pe teren sunt construcții ...

Am mostenit 1/3 dintr-un teren intravilan intabulat. Pe teren sunt construcții intabulate fără acte, am mostenit 1/2 din clădiri. Cum se rezolva situația juridica a clădirilor?
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
Flori7912, utilizator
Cel mai recent răspuns: Flori7912 , utilizator 16:24, 10 Ianuarie 2024
trebuie sa faceti partajul. ce inseamna constructii intabulate fara acte? ele sunt intabulate sau nu. pe extrasul CF scrie numele actului de proprietate, edificare, receptie, etc. partajul il faceti notarial (cu acordul partilor) sau in instanta.
Clădirile au număr cadastral pe CF, au măsurători topografice dar la situație juridica scrie fără acte. Partajul s-a făcut Notarial pe ele.

adriandimitriu a scris:

trebuie sa faceti partajul. ce inseamna constructii intabulate fara acte? ele sunt intabulate sau nu. pe extrasul CF scrie numele actului de proprietate, edificare, receptie, etc. partajul il faceti notarial (cu acordul partilor) sau in instanta.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2024
Flori7912, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri cu privire la un extras de carte funciara, intabulare drept de proprietate absent pentru unele corpuri de cladire luciantiseanu luciantiseanu Buna ziua! Continuand aventura mea in incercarea de a-mi cumpara o casa (am mai postat o intrebare pe acest subiect), impreuna cu banca am descoperit o noua ... (vezi toată discuția)
Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Procesul verbal de receptie = act de proprietate? Crinel Crinel La finalizarea unei constructii in baza autorizatiei de construire, procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor intocmit de primarie tine loc de act ... (vezi toată discuția)