Bună ziua
Eu întreb dacă este legal c-a locatarii scării din care fac și eu parte c-a pagubita, sa plateasca pentru că așa mi s-a spus de către administratorul asociatiei si de catre compartimentul din primarie a asociatiilor de proprietari[(asociatia este executata silit,însă nu are ce sa le ia,nu au bunuri(sediu ,masini..
etc.)contul le este blocat dar nu merge nimeni sa plateasca la banca ...și atunci de unde recuperam paguba? ] Eu am o sentința civila definitiva...cum pot recupera suma ..dacă nici prin executor nu pot...?
Adam Grecu a scris:
1. Dvs. explicati in cateva cuvinte ca ati castigat un proces cu as. prop. si ati dori sa va raspunda cineva... mai greu;
2. Dvs. nu stiti cu cine sa discutati la asociatie? Ei, daca nu stiti, va spun eu - discutati doar cu presedintele com. ex. al asociatiei, cu cenzorii. Probabil ca o sa aveti alte raspunsuiri.
3. De obicei, daca aveti un tiltlu ex. impotriva asociatiei si acestia/conducerea nu se "misca" (in urma discutiei cu conducerea as. prop.), apelati la serviciile unui executor judecatoresc. Sigur, cheltuielile vor creste, iar cei vinovati vor trebui sa plateasca.
Vad ca marasti pe ideea ca locatarii ar trebui sa fie obligati la plata. Credeti ca este normal?
Chiar va atrag atentia ca vina nu este a locatarilor, sub nicio forma. Daca ati explica un pic pricina, poate va vom raspune...