avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua ...An nou cu bucurii! În urma unui proces ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua ...An nou cu bucurii! În urma unui proces civil cu ...

Bună ziua ...An nou cu bucurii!
În urma unui proces civil cu asociația de locatari, am câștigat ....decizia definitiva obliga asociația la plata unor sume stabilite însă asociația nu a plătit nimic....
s-a făcut executare silita, dar nu au nimic în posesie decât contul bancar care le este blocat......nu plătește nimeni în cont decât eu....
Pot fi obligați locatarii scării la plata sumei pentru ca administratorul asociației spune ca toți fac parte din asociație....și suma se împarte la toți
Mulțumesc de răspuns!
Cel mai recent răspuns: Criss inna , utilizator 17:48, 11 Ianuarie 2024
Dvs aveți titlu executoriu împotriva asociației,doar aceasta poate fi executata silit.
Eu ma refer strict la problema locatarilor(pot fi obligati la plată)administratorul asociației spune ca asociația e constituita din locatari...

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dvs aveți titlu executoriu împotriva asociației,doar aceasta poate fi executata silit.

1. Dvs. explicati in cateva cuvinte ca ati castigat un proces cu as. prop. si ati dori sa va raspunda cineva... mai greu;
2. Dvs. nu stiti cu cine sa discutati la asociatie? Ei, daca nu stiti, va spun eu - discutati doar cu presedintele com. ex. al asociatiei, cu cenzorii. Probabil ca o sa aveti alte raspunsuiri.
3. De obicei, daca aveti un tiltlu ex. impotriva asociatiei si acestia/conducerea nu se "misca" (in urma discutiei cu conducerea as. prop.), apelati la serviciile unui executor judecatoresc. Sigur, cheltuielile vor creste, iar cei vinovati vor trebui sa plateasca.
Vad ca marasti pe ideea ca locatarii ar trebui sa fie obligati la plata. Credeti ca este normal?
Chiar va atrag atentia ca vina nu este a locatarilor, sub nicio forma. Daca ati explica un pic pricina, poate va vom raspune...
Bună ziua
Eu întreb dacă este legal c-a locatarii scării din care fac și eu parte c-a pagubita, sa plateasca pentru că așa mi s-a spus de către administratorul asociatiei si de catre compartimentul din primarie a asociatiilor de proprietari[(asociatia este executata silit,însă nu are ce sa le ia,nu au bunuri(sediu ,masini..
etc.)contul le este blocat dar nu merge nimeni sa plateasca la banca ...și atunci de unde recuperam paguba? ] Eu am o sentința civila definitiva...cum pot recupera suma ..dacă nici prin executor nu pot...?

Adam Grecu a scris:

1. Dvs. explicati in cateva cuvinte ca ati castigat un proces cu as. prop. si ati dori sa va raspunda cineva... mai greu;
2. Dvs. nu stiti cu cine sa discutati la asociatie? Ei, daca nu stiti, va spun eu - discutati doar cu presedintele com. ex. al asociatiei, cu cenzorii. Probabil ca o sa aveti alte raspunsuiri.
3. De obicei, daca aveti un tiltlu ex. impotriva asociatiei si acestia/conducerea nu se "misca" (in urma discutiei cu conducerea as. prop.), apelati la serviciile unui executor judecatoresc. Sigur, cheltuielile vor creste, iar cei vinovati vor trebui sa plateasca.
Vad ca marasti pe ideea ca locatarii ar trebui sa fie obligati la plata. Credeti ca este normal?
Chiar va atrag atentia ca vina nu este a locatarilor, sub nicio forma. Daca ati explica un pic pricina, poate va vom raspune...

Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2024
Criss inna, utilizator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc petroniki petroniki Buna ziua!Parintii mei au fost dati in judecata de asociatia de proprietari pt penalizari si in urma unei hotarari judecatoresti,au fixat impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Refuz incasare plata cote intretinere erhabe erhabe Buna ziua Am si eu urmatoarea problema. In urma procesului cu asociatia de locatari am fost obligat sa platesc cotele de intretinere si penalitati.M-am ... (vezi toată discuția)