avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, știe cineva cat ar fi pensia ( după noua ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ...

Buna ziua,știe cineva cat ar fi pensia ( după noua lege) 13 ani lucrați și 2 de armata?.O zi bună
Cel mai recent răspuns: Silvy93 , utilizator 14:13, 16 Ianuarie 2024
Da mulțumesc mult.O zi bună Am uitat să vă spun,eu am cumpărat și niște ani când salariul era 2550 lei acum un an ,dar perioada,spre exemplu este anul 1998 ,cum se calculează
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2024
Silvy93, utilizator
Sa mai aveti in vedere ca , daca nu mai realizati inca 2 ani contributivi , NU veti avea dreptul la pensie de limita de varsta .
Am nu e problemă,lucrez în afară,acum sunt la serviciu ,dar eu vroiam să știu cat iau din țară ( am și un an și opt luni de grupa a doua.( vreau să fac calculul înainte)
Ultima modificare: Joi, 11 Ianuarie 2024
Silvy93, utilizator
Daca aveti cel putin 2 ani lucrati si in alta tara ( cu acte ) , nu e nevoie sa va completati stagiul de cotizare in Romania , veti primi pensia din tara atat cat va reiesi din calcule ( cum v-am explicat mai sus ) . Pentru lunile in care ati avut grupa 2 , mai adaugati la punctajul pe fiecare luna inca 0,25 puncte .
Calcul pensie.Buna ziua,eu am cumpărat anul 1993 dar l-am plătit la valoarea anului 2023( 2550 lei).Cum se calculează punctajul de pensie,sunt sigur ca am plătit mult mai mult decât în 1993.Mulțumesc,o zi bună Puteți să-mi dați un exemplu de calcul?.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Influenta anilor de facultate in cuantumul pensiei in legea in ... ddena ddena Influenta anilor de Facultate in cuantumul pensiei In legea in vigoare astăzi, anii de Facultate se adaugă la vechimea în munca.In legea nouă din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,puteți să-mi spuneți pentru un an și opt luni lucrat ... Silvy93 Silvy93 Buna ziua,puteți să-mi spuneți pentru un an și opt luni lucrat în perioada 1988-1992 în grupa a doua cu cat se reduce perioada de stagiu sau se adaugă ... (vezi toată discuția)
Calculul punctului de pensie pentru perioade asimilate stagiului de cotizare sorineldobre sorineldobre Cf. legii 263/2010 perioadele asimilate la contributie la pensie se calculeaza luand ca baza de calcul o anumita suma. In cazul meu perioadele asimilate sunt ... (vezi toată discuția)