avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara.Am vă rog o întrebare ptr un specialist ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara.Am vă rog o întrebare ptr un specialist in domeniul ...

Bună seara.Am vă rog o întrebare ptr un specialist in domeniul legislației muncii.In această după amiază în jurul orei 16.34-16.35 în cadrul emisiunii 100% de la postul Realitatea, moderată de d-l Laurentiu Botin , d-na Doina Barcari ,a afirmat că, coeficientul de corecție NU trebuie aplicat în cazul pensiilor de invaliditate,ci numai în cazul pensiilor ptr asigurări sociale de limită de vîrstă.CARE ESTE ADEVARUL??!!!. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Iorga Niculai , utilizator 18:25, 11 Ianuarie 2024
Este doar un punct de vedere ..cei mai in masura sa rasopunda sunt dei de la C.N.P.P. si/sau Ministerul Muncii.
Potrivit legislatiei in vigoare indicele de corectie se aplica si pensiilor de invalidtate daca deschiderea drepturilor la acestea s-a facut pe legea 263/2010.
Mulțumesc d-le Carp Mircea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara.am lucrat contributiv in condiții de handicap accentuat, ... Iorga Niculai Iorga Niculai Bună seara.Am lucrat contributiv in condiții de handicap accentuat, permanent și nerevizuibil 28,5 ani.Am în același timp gr.2 de muncă 13 ani.Am stagiul ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie getaz getaz am fost pensionar invaliditate gr.ii iar din 2o.12 .2012 am esit la pensie limita de varsta,am solicitat pensia cea mai avantajoasa,eu pot beneficia de aceasta ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei de invaliditate Pensionescu Pensionescu Buna ziua ! Ma aflu in urmatoarea situatie. Sunt persoana cu handicap. Handicapul este preexistent, adica il am de cand m-am nascut. Conform ... (vezi toată discuția)