Avand in vedere ca textul legii este un pic ambiguu si usor interpretabil , dorim sa eliminam orice posibilitate de a interpreta gresit si venim cu urmatoarea intrebare :
Daca angajatorul nu suporta ( nu deconteaza sume privind educatia timpurie ) , dar angajatul vine cu o dovada ca a achitat costuri cu educatia timpurie , acesta va beneficia de deducere la contributii si impozit ? Chiar daca angajatorul nu suporta aceste costuri ?
Multumesc .
Ce spuneti dvs nu are nicio legatura cu deducerea la contributiile ..... nu stiu unde ati citit sau ati auzit asa ceva , dar este eronat... sumele vor fi scutite și de contribuții sociale, iar la angajatorii care aplică impozitul pe profit aceste cheltuieli vor fi considerate deductibile în limitele prevăzute de lege.
plătitorii de impozit pe profit pot să scadă din acesta cheltuielile cu educația timpurie în limita a 1.500 de lei pe lună pentru fiecare copil al salariatului. ...in speta, nu este obligatoriu.
Buna seara . Tin sa precizez ca nu ati inteles intrebarea mea !
Repet , eu nu am spus ca sumele nu vor fi scutite de contributii si impozit in cazul in care angajatorul doreste sa ofere acest beneficiu!
Am intrebat : Daca un angajat prezinta la angajatorul sau , dovada ca a achitat educatia timpurie , Angajatorul este obligat sa-i deconteze aceste sume ?
Nu eu am postat : .. dar angajatul vine cu o dovada ca a achitat costuri cu educatia timpurie , acesta va beneficia de deducere la contributii si impozit ? ...
Nu are obligatia sa deconteze acea suma .. legea prevede ca poate .