avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot sa-mi deschid un cabinet de kinetoterapie?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot sa-mi deschid un cabinet de kinetoterapie?

Buna ziua,
Pot sa-mi deschid un cabinet de kinetoterapie daca am mai putin de 3 ani vechime ca si kinetoterapeut ( cu diploma si sunt inscrisa in colegiul kinetoterapeutilor) ?
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 17 Ianuarie 2024
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
Cei de la colegiul kinetoterapeuților au spus că nu se poate înființa un cabinet de kinetoterapie dacă administratorul nu are cel puțin 3 ani vechime că și kinetoterapeut. Este adevărata aceasta idioțenie ?
Administratorul nu este obligatoriu sa practice kinetoterapia, doar angajatii care o practica au nevoie de calificare.
Daca administratorul practica kinetoterapia si doreste sa-si deschida un cabinet propriu, colegiul a stabilit ca este nevoie de experienta de minim 3 ani. in meserie.
Procedura din 2023 de avizare a cabinetelor de liberă practică pentru serviciile publice conexe actului medical de fizioterapie

Art. 2
(1)Pentru înfiinţarea cabinetelor de liberă practică pentru serviciile publice conexe actului medical de fizioterapie fără personalitate juridică sau a unui punct de lucru secundar, avizul prevăzut la art. 1 alin. (1) se eliberează în baza următoarelor documente:
.......
g)documente care atestă experienţa profesională dobândită de cel puţin 3 ani în exercitarea profesiei a titularului cabinetului de liberă practică (adeverinţe eliberate de angajator, extras din REVISAL, adeverinţă eliberată de Casa Naţională de Pensii, adeverinţă de venit eliberată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, contract de voluntariat, încheiat în conformitate cu prevederile Legii nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România, cu modificările ulterioare, şi certificatul de voluntariat emis de către organizaţiile gazdă, încheiat conform art. 10 alin. (4) din Legea nr. 78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România, cu modificările ulterioare; vechimea acumulată în perioada de voluntariat se calculează în funcţie de timpul efectiv de lucru prestat etc.);
....
Adica eu ,inginer, pot sa deschid un cabinet de kinetoterapie avind ca angajat un kinetotarapeut cu calificare?

Alte discuții în legătură

Concesionare spatiu cioceanu robert cioceanu robert Buna ziua, sunt kinetoterapeut si doresc sa concesionez un spatiu de la primarie pentru a infiinta un cabinet de recuperare medicala. As dori sa stiu in ce ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical gabrielatiril gabrielatiril Sunt medic MG si in urma obtinerii competentei ( homeopatie ) doresc sa-mi deschid cabinet , respectiv sa inchiriez un cabinet intr-o miniclinica medicala . ... (vezi toată discuția)
Sala fizioterapie Armand2ro Armand2ro Buna ziua. Sunt interesat sa imi deschid o sala de fizioterapie si recuperare medicala. Nu sunt medic, intentionez sa angajez personal specializat. As vrea sa ... (vezi toată discuția)