avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Pot sa-mi deschid un cabinet de kinetoterapie?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Pot sa-mi deschid un cabinet de kinetoterapie?

Buna ziua,
Pot sa-mi deschid un cabinet de kinetoterapie daca am mai putin de 3 ani vechime ca si kinetoterapeut ( cu diploma si sunt inscrisa in colegiul kinetoterapeutilor) ?
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 17 Ianuarie 2024
Daca cititi cu atentie mesjul de mai sus, puteti observa ca titularul cabinetului trebuie sa aiba 3 ani experienta in domeniu, altfel spus sa fie si calificat ca kinetoterapeunt.
Administratorul nu este obligatoriu sa practice kinetoterapia, doar angajatii care o practica au nevoie de calificare.
Dumneavoastra a-ti afirmat acest lucru. Pana la urma la ce se refera aceasta afirmatie?
Nu inteleg cum anumite persoane din aceasta tara deschid cabinete si clinici medicale fara a fii calificati in domeniul medical
Mesajul meu anterior se refera la societati in general, unde este ceruta calificare in meserie. Procedura este adoptata de catre colegiul kinetoterapeutilor.
1. Procedura din 2023 de avizare a cabinetelor de liberă practică pentru serviciile publice conexe actului medical de fizioterapie
art.4
(1) Titularul/Titularii cabinetului de liberă practică pentru servicii publice conexe actului medical de fizioterapie, respectiv administratorul sau reprezentantul legal sau cel puțin o treime din numărul membrilor consiliului de administrație/ membrilor fondatori ai persoanei juridice înființate potrivit Legii nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ori profesionistul/profesioniștii din cadrul organizației neguvernamentale înființate potrivit Ordonanței Guvernului nr. 26/2000, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările și completările ulterioare, trebuie să fie prestatori ai activității conexe actului medical de fizioterapie și să dețină autorizație de liberă practică eliberată de CFZRO, însoțită de avizul anual valabil.
.....


2. art.16 din Constitutie
...
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
...

Referitor la " ... Nu inteleg cum anumite persoane din aceasta tara deschid cabinete si clinici medicale fara a fii calificati in domeniul medical.."

Pe Forum veti intalni numai sfaturi care sunt in concordanta cu legea sau cu ordinea publica ..
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesionare spatiu cioceanu robert cioceanu robert Buna ziua, sunt kinetoterapeut si doresc sa concesionez un spatiu de la primarie pentru a infiinta un cabinet de recuperare medicala. As dori sa stiu in ce ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical gabrielatiril gabrielatiril Sunt medic MG si in urma obtinerii competentei ( homeopatie ) doresc sa-mi deschid cabinet , respectiv sa inchiriez un cabinet intr-o miniclinica medicala . ... (vezi toată discuția)
Sala fizioterapie Armand2ro Armand2ro Buna ziua. Sunt interesat sa imi deschid o sala de fizioterapie si recuperare medicala. Nu sunt medic, intentionez sa angajez personal specializat. As vrea sa ... (vezi toată discuția)