avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua , acum 2 ani am fost oprit și prins sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua , acum 2 ani am fost oprit și prins sub influența ...

Bună ziua , acum 2 ani am fost oprit și prins sub influența alcoolului la volan , cu o alcoolemie destul de mare , întrebarea mea este dacă în acest termen de 2 ani nu am fost chemat la tribunal ma pot duce cu un avocat sa mi recapăt drepturile fără a mai fi condamnat conform legii ?? Am auzit un zvon ca și cum dacă nu ești chemat in termen de 2 ani la judecată există o lege cu care poți sa ți recapeți drepturile fără a mai fi judecat . Mulțumesc anticipat !!
Cel mai recent răspuns: Avocat Lăzăruţiu Lucian , Avocat 17:39, 12 Ianuarie 2024
Buna seara

întrebarea mea este dacă în acest termen de 2 ani nu am fost chemat la tribunal ma pot duce cu un avocat sa mi recapăt drepturile fără a mai fi condamnat conform legii ??

Nu.

Am auzit un zvon ca și cum dacă nu ești chemat in termen de 2 ani la judecată există o lege cu care poți sa ți recapeți drepturile fără a mai fi judecat .

Fals. Nu exista o asemenea prevedere legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus sub influenta alcoolului vesag vesag Buna, as dori cateva sfaturi. Un prieten de-al meu a fost prins conducand sub influenta alcoolului, in iunie 2005. I-au recoltat probele, au gasit 1.2g/l ... (vezi toată discuția)
Redobandirea dreptului de a conduce autovehicule pyty pyty In anul 2014 luna mai mi-a fost anulat permisul de conducere deoaree am fost depistat de catre politie conducand in stare de ebrietate. Din acel moment si pana ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.8. consecinte claudiu50 claudiu50 Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns la o antrebare va rog.In urma cu vreo luna am facut o greseala si am baut patru beri si ma-m urcat la volan caci nu e ... (vezi toată discuția)