avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie medicala grad III ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie medicala grad III ...

Buna seara!
Am avut decizie medicala de incadrare in grad III de invaliditate (neoplasm - operatie in noiembrie 2020, urmata de chimioterapie si hormonoterapie) emisa in ianuarie 2023 cu revizuire in ian. 2024.
Luna aceasta cand am fost la revizuire, nu mi s-a mai aprobat gradul de invaliditate, desi am 58 ani si 6 luni, iar varsta standard de pensionare este de 62 ani si 10 luni, deci as fi fost in acel termen de 5 ani. Mentionez ca am si stagiul complet de cotizare.
Medicul mi-a zis ca boala nu se mai incadreaza la gradul III si ca imi pot depune dosarul pentru pensie anticipata partiala.

Ma puteti lamuri si pe mine daca si cum se aplica prevederile acestui articol din legea pensiilor?

""Art. 79. - (1) Nu mai sunt supuşi revizuirii medicale pensionarii de invaliditate care:
a) prezintă invalidităţi care afectează ireversibil capacitatea de muncă;
b) au împlinit vârstele standard de pensionare prevăzute de prezenta lege;
c) au vârsta mai mică cu până la 5 ani faţă de vârsta standard de pensionare şi au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.""
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
Mihaela Pie, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:31, 13 Ianuarie 2024
Nemaifiind încadrată într-un grad de invaliditate, nu mai puteți beneficia de aceste prevederi legale.Era vorba să beneficiați de pensie de invaliditate fără revizuire.
Ultima modificare: Vineri, 12 Ianuarie 2024
Carp Mircea, utilizator
Buna ziua! Scuze, dar poate nu inteleg eu procedura.
La data de 11 ianuarie 2024 cand eram programata la revizuire, ma incadram in prevederile art.79.
Nu trebuia sa fiu anuntata ca aceasta revizuire nu se mai face potrivit art. 79??
Multumesc
Pensia de invaliditate este doar pentru cei care sunt bolnavi, și din cauza invalidității și-au pierdut total sau parțial capacitatea de muncă.
Dacă dumneavoastră v-ați videcat de boală, adică dacă așa a constatat comisia de expertiză, legal nu mai puteți beneficia de pensie de boală.

Prevederile art. 79 face referire doar la invalizii care sunt pensionați medical din cauza unor boli cronice ireversibile.

Medicii care v-au redactat referatul medical au constatat că boala dvs a fost reversibilă, și v-ați vindecat, iar comisia de expertiză doar a constatat acest lucru.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie baciuflorentina baciuflorentina sotul meu are varsta de 53 de ani si este pensionat gr II fara drept de munca. vrem sa stim daca perioada de pensionare pt invaliditate, se considera vechime ... (vezi toată discuția)
Intrebare majagna majagna sunt diagnosticat cu scleroza multipla, sunt pensionat grad 2 de boala, unde as putea o lista cu bolile si stadiu lor pentru a sti daca pot fi incadrat ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate nerevizuibila padurariucornel padurariucornel Buna ziua. Tatal meu este nascut pe data de 29.05.1951. Are 32 ani si 6 luni lucrati efectiv cu carnet de munca. Beneficiaza de pensie de invaliditate, gradul ... (vezi toată discuția)