avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare imobil neintabulat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare imobil neintabulat

Bună ziua. Vânzarea imobilelor se poate face in cazul in care acestea nu sunt intabulate? Care este legislatia referitoare? In caz afirmativ, notarul are obligația de a refuza sa autentifice actul de vânzare cumpărare?
Cel mai recent răspuns: Ra'luca , utilizator 01:02, 14 Ianuarie 2024
NCC prevede obligativitatea intabularii oricarui imobil inainte de a putea fi vandut. Notarul solicita extrasul CF. Acum ceva vreme se putea achizitiona printr-un anterecontract, urmat de trannsformarea lui in instanta. Nu stiu daca mai e posibil
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024
adriandimitriu, utilizator
Multumesc

adriandimitriu a scris:

NCC prevede obligativitatea intabularii oricarui imobil inainte de a putea fi vandut. Notarul solicita extrasul CF. Acum ceva vreme se putea achizitiona printr-un anterecontract, urmat de trannsformarea lui in instanta. Nu stiu daca mai e posibil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil doar cu cf comun kalinb kalinb Buna ziua, As dori sa cumpar un imobil, direct de la constructor. Dar pretul este suspect de bun. Construcorul zice ca are CF comun pe blocuri, si ca are ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare... la avocat? genessis63 genessis63 Am auzit la stiri ca nu numai la notar vom putea merge de acum inainte sa vindem sau sa cumparam o casa si ca avocatii au si ei acest drept . ce puteti spune ... (vezi toată discuția)