avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Bunica din partea tatalui a decedat, la fel ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Bunica din partea tatalui a decedat, la fel si tatal ...

Buna ziua,
Bunica din partea tatalui a decedat, la fel si tatal meu a decedat, tatal meu mai are 2 surori, bunica fiind proprietara pe casa unde locuim. In aceasta casa sa investit foarte mult de catre mine si parintii mei. Eu mai am o sora este maritata si nu locuieste cu noi, ea nu a contribuit cu nimic la casa. Dupa ce tatal meu a decedat, am hotarat eu, sora si mama mea sa deschidem un proces de judecata impotriva celor 2 surori ale tatalui meu, deoarece nu doreau cedarea drepturilor asupra casei pentru a ne face actele. Stiu ca eu si sora mea avem dreptul prin mostenire din partea tatalui iar mama nu are nici un drept, dupa cum am spus suntem in plin proces de judecata. Eu mama si sora am hotarat sa fim toti 3 uniti in acest proces pentru o sansa de castig mai buna, cheltuielile de judecata fiind suportate de mine, deoarece sa decis dupa castigarea procesului ca sora si mama sa imi cedeze mie dreptul lor ce li se cuvine. Acum procesul de judecata inca nu e finalizat, iar situatia intre mine, sora si mama sa schimbat, vor sa isi pastreze dreptul deoarece avocatul nostru lea dat sperante mari in castigarea procesului.
Intrebare: Poate mama mea sa castige dreptul la jumatate din casa, sau sa imi explicati cat voi avea eu dreptul?
Acum mama si sora sau "aliat" impotriva mea. Ma puteti ajuta cu o parere sau ce ar trebui sa fac?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024
Andrei2267, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:24, 13 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Știați că n-are, dar ați crezut că o să-i dea instanța ceva, așa, de bogdaproste? Nu pricep "strategia"asta.
Sau nu știați dacă are ori n-are?
Are dacă tatăl dvs. a murit după bunica. (pentru că fiul și-a moștenit mama, iar soția își moștenește soțul)
sau nu are dacă tatăl dvs. a murit inaintea bunicii. (în acest caz, doar dvs. și sora moșteniți partea ce s-ar fi cuvenit tatălui dvs.)
Care-i realitatea?
Și cum s-a ajuns la zisa jumătate (că mie, uneia, nu-mi dă în nicio variantă, dacă proprietarul era bunica așa cum spuneți).

Când noi spunem că părțile intr-o succesiune au interese contrare, lumii i se pare bizar (că doar e mama, sora etc)
Ei, iată exemplu! Ar trebui să discutați, separat, cu un alt avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Ianuarie 2024
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters369458 ContSters369458 Cum se imparte averea bunicilor decedati, in conditiile in care tatal meu nu mai traieste, ci doar mama, sora mea si cu mine, ca singurii mostenitori? La ... (vezi toată discuția)
Succesiune pamant si imobil larisa408 larisa408 buna seara sa va spun povestea... parinti mei au primit o bucata de pamant din partea bunicilor mei de pe mama prin urmare ei si-au cladit o casa unde sa ne ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)