avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare proprietate cu o suprafată mai mare decat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare proprietate cu o suprafată mai mare decat in acte ...

Cumpărare proprietate cu o suprafată mai mare decat in acte
Buna ziua. Am cumpărat in urma cu vreo 3 ani un imobil intr-o zonă urbană. Alături am ca vecin mai multi proprietari, este vorba de 3, care la randul lor au nepoti. Anul trecut unul dintre nepotii unuia ditre cei 3 prorpietari mi-a zis că limita gardului (care este cu soclu de beton, si din lemn) este cu aprox. 1 m in terenul bunicului său (proprietarul de drept, decedat). Eu asa am cumpărat proprietatea cu casa. Am studiat actele. Casa a fost cumparata de fostul proprietar in anii 90 si sa zicem ca avea suprafata A mp. In 2010 fostul proprietar face cadastrul si apar in al doilea document de proprietate A+10 mp (in plus). Anul trecut am facut cadastrul si mi-au mai iesit in plus 35 mp, pe care i-am trecut in cartea funciară, legal vorbind, fiind undeva sub 10% din suprafetele initiale. Din ce am auzit de la un vecin mai batran, proprietarul de la care am cumparat eu si-ar fi mărit proprietatea cumpărand fara acte, in anii 90 o limbă de pâmant de la vecin.
Acum vreau să stiu care pot fi riscurile la care mă expun. Vecinii care mi-au spus de curand că sunt intrat in proprietatea lor nu au carte funciară, au doar niste inscrisuri cu acte de proprietate de prin 1960, foarte sterse, in plus de cativa ani nu si-au platit nici impozitele la primarie. daca sunt dat in judecată, pot castiga, asta fiind obligat să mut gardul cu 1 m? In acest caz persoana de la care am cumpărat nu este de rea credintă? Eu cand am cumpărat nu am masurat să vad ca este o diferenta de 35 mp.Am masurat la pas curtea. Ce demersuri ar trebui să fac? sau trebuie să astept să văd ce vor face mostenitorii vecini?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:24, 13 Ianuarie 2024
Doar pe baza a ce ati descris nu se poate presupune cinr va castiga in instanta. Reaua credinta trebuie demonstrata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Confruntare cadastru proprietate vecina doo.ditza doo.ditza Buna ziua, Cum as putea afla pe ce suprafata de teren au cadastrul vecinii cu care suntem in conflict. Ei au cumparat cu contract de vanzare- cumparare o ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Teren in plus la masuratoarea cadastrala loadingvirus loadingvirus Buna seara, In 2013 am mostenit o casa pe care doresc sa o vand. Dupa efectuarea tuturor actelor a venit momentul sa fac si cadastrul. Au venit meseriasii ... (vezi toată discuția)