Tatal meu a primit inapoi o casa dupa proces cu Primaria Mun Buc cam de 12 ani.Cu cateva familii de chiriasi sunt procese pe rol, unele ajunse in faza finala.La parterul imobilului exista 2 spatii cu alta destinatie decat cea de locuit, spatii comerciale.Unul a avut un contract cu ICRAL pe vremea lui Ceausescu, un croitor.Acesta a refuzat sa paraseasca spatiul de bunavoie.Acum vreo 2 saptamani am fost impreuna cu doi bodyguarzi.(familiile de chiriasi sunt violenti-tigani).
Doresc sa depun o plangere prealabila--cred ca e termenul corect-- la Parchetul de pe langa Judecatoria Sect1, unde e imobilul.Ma interezeaza daca procedez corect si unde gasesc un "model".
Cu multumiri anticipate,
cristian
Nu exista modele tip pentru astfel de plangeri,in mod normal ar trebui sa angajati un avocat,urmand ca acesta sa o redacteze si eventual ,sa va sustina interesele la cercetari si in instanta.
Multumesc Gabi,
Am angajat o firma de avocati pentru procesele cu chiriasii, se deruleaza de 2 ani.Pentru spatiile cu alta destinatie decat cea de locuit nu mi-au spus ca ar trebui alte demersuri.
In fine, multumesc inca o data.
Sa aveti parte de bucurii maxime !
cristian c
infractiunea de tulburare de posesie este prevazuta si incriminata la art. 220 c.penal, conform caruia " ocuparea, in intregime sau in parte fara drept, a unui imobil situat in posesia altuia, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda. "
daca aceasta fapta este savarsita prin violenta , amenintare , desfiintarea sau stramutarea semnelor de hotar, ale unui imobil aflat in posesia altuia , pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.
actiunea se pune in miscare la plangere prealabila.