avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... violare de domiciliu-
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

violare de domiciliu-

Tatal meu a primit inapoi o casa dupa proces cu Primaria Mun Buc cam de 12 ani.Cu cateva familii de chiriasi sunt procese pe rol, unele ajunse in faza finala.La parterul imobilului exista 2 spatii cu alta destinatie decat cea de locuit, spatii comerciale.Unul a avut un contract cu ICRAL pe vremea lui Ceausescu, un croitor.Acesta a refuzat sa paraseasca spatiul de bunavoie.Acum vreo 2 saptamani am fost impreuna cu doi bodyguarzi.(familiile de chiriasi sunt violenti-tigani).
Doresc sa depun o plangere prealabila--cred ca e termenul corect-- la Parchetul de pe langa Judecatoria Sect1, unde e imobilul.Ma interezeaza daca procedez corect si unde gasesc un "model".
Cu multumiri anticipate,
cristian
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 19:24, 3 Februarie 2010
Nu aveti motiv sa formulati o plangere penala. Dvs. ar trebui sa formulati o actiune in evacuare impotriva celor ce ocupa abuziv spatiul cu destinatie comerciala.
Daca acestia savarsesc o infractiune, da puteti sa le formulati o plangere penala. Dar in situatia prezentata de dvs. nu poate fi vorba de infractiunea de tulburare de posesie intrucat posesia se afla la actualii posesori neproprietari sau toleranti (nu stiu exact calitatea lor intrucat nu ati arata clar acest aspect)
Evacuarea unui posesor neproprietar se face numai printr-o actiune in evacuare daca acesta nu are titlu locativ.
Actualii locatari nu au instrat in posesia imobilului prin violenta sau prin alte metode nelegale, acestia, asa cum ati precizat au avut contract cu ICRA-lul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie Marya STANCU Marya STANCU buna seara am si eu o problema legata de terenul casei mele.am cumparat un teren cu un perete de casa al vecinului intrat in curtea noastra .Neavind proiect ... (vezi toată discuția)
Politist care se antepronunta pe o cauza penala in momentul in care i-a fost repartizata cauza. am inregistrare audio-video telecomanda telecomanda Am facut plangere penala pentru Tulburare de posesie teren agricol la parchet. Parchetul a trimis cauza catre politie. Politistul care cerceteaza cauza ma ... (vezi toată discuția)
Actiune pentru tulburare de posesie. florin.constantin941@yahoo.com florin.constantin941@yahoo.com Este posibila formularea unei actiuni in justitie pentru tulburare de posesie fara formularea unei plangeri prealabile la parchet? (vezi toată discuția)