avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu probleme

Bună ziua as dori niște răspunsuri la niște întrebări.
După o persoana decedata de 16 dacă se face succesiune cit se plătește.
Este vb despre casa bunici care a decedat de 16 ani, mama de 3 ani. Părinți mei au stat cu bunica în casă. Mama are o sora care acum vrea partea ei din casa bunici. Dar părinți mei au îngrijiți, înmormântați. Acum vrea jumătate din tot deacolo. Ai mei au construit acolo, au renovat în acea curte. Ce este de făcut?
Mătușa a primit parte după tatăl ei după vinderea altei casa a primit la acea perioada bani citi erau, dar nu sa făcut act doar martori foarte mulți cărora Lea spus bunica mea. Mătușa uneori recunoaște uneori spune ca noi nu putem dovedi. Iam spus ca prin tribunal și ar fi în stare sa oare pe Biblie sa minta, a spus ca da ca mulți fac asta. Ce miati recomanda?
Aștept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră.
Cel mai recent răspuns: Etsy123 , utilizator 04:37, 15 Ianuarie 2024
Taxa depinde de valoarea masei succesorale plus 1% impozit pentru fiecare succesiune in parte pentru ca nu au fost deschise in termenul de 2 ani de la decese . Nu are importanta ca sora mamei a primit deja o despagubire daca nu exista nici un act cu care se poate dovedi acest lucru si nu are importanta nici faptul ca parintii au avut grija de bunica si au investit in casa , sora are drepturi egale . Succesiunile trebuiesc deschise in ordinea deceselor , mai intai pentru bunica si apoi pentru mama . Ca mostenitor al mamei aveti un drept de creanta daca puteti aduce dovezi pentru sumele investite iar daca nu va intelegeti amiabil cu matusa trebuie sa dezbateti succesiunile in instanta .
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2024
Etsy123, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral xcoder xcoder As dori un sfat/lamurire in legatura cu o succesiune/partaj succesoral. Bunicii mei au decedat acum 1 respectiv 2 ani. Mai intai bunicul in 2007(ianuarie) ... (vezi toată discuția)
va rog o opinie calificata elena constanta elena constanta Buna seara, va rog daca se poate as dori o opinie calificata legata de urmatoarea speta : cu ceva ani in urma (aprox 10 ani) bunicii mei au decedat , lasand ... (vezi toată discuția)
Proprietar vechi - bunic, proprietar nou - nepot denissz denissz Buna ziua, Doresc informatii cu privire la situatia urmatoare: Bunicul meu, tatal mamei mele, sotia decedata, proprietar al terenului si imobilului in care ... (vezi toată discuția)