avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,
In anul 2017 a decedat tata si apartamentul a ramas mostenire mie si fratelui meu. Cand s-a pus problema de cheltuiei i-am spus fratelui ca nu pot sa achit intretinerea lui, ca nu doresc acest apartement, si
i-am propus sa il videm sau sa il dam in chirie. El a spus ca il pastreaza pentru unul din copii.
In acesti ani eu am platit impozitul la apartament si chiar ma deranja faptul ca el nu se hotara mai repede ce vrea sa faca cu apartamentul.
Acum dupa 7 ani – s-a hotarat sa il cumpere dar vrea sa imi scada de la valoarea apartamnetului toate cheltuieleile avute cu acest imobil timp de 7 ani.
Eu nu vreau sa ma cert dar consider ca nu este corect asa. Cum sa procedez ?
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2024
sofer01, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:32, 15 Ianuarie 2024
l-a folosit pana acum ? sau ce cheltuieli vrea sa scada mai exact ?
apartamentul a stat gol, nu a fost folosit. Cheltuielile cu intretinerea lunara timp de 7 ani, si unele reparatii care le-a facut
ambii datorati aceste cheltuieli, asa e corect, la fel si impozitul.
nu va intelegeti, veti partaja in instanta unde veti compensa cheltuielile pe ultimii 3 ani, ca pt restul a intervenit prescriptia. In instanta va costa destul
si va veti strica si relatia si mai mult decat o fi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema grava cu fosta sotie la vanzarea apartamentului Adina_Ghe Adina_Ghe Buna ziua! Prietenul meu are o problema destul de dificila cu fosta lui sotie, problema care ne vizeaza pe amandoi. Este despartit in fapt de fosta sotie din ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de parerea unei persoane juridice. in legatura ... Vio 66 Vio 66 Buna seara, Am nevoie de parerea unei persoane juridice. In legatura cu o mostenire. Noi am fost trei frati,doi din prima casatorie si al treilea din a doua ... (vezi toată discuția)
Vânzare cumpărare teostoica teostoica Bună ziua! CinevaVlad) a cumpărat de la o bătrână un apartament fără știrea rudelor cu promisiunea verbală să aibă grijă de ea până la moarte,iar ... (vezi toată discuția)