avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am un prieten care se afla în într-o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am un prieten care se afla în într-o situație ...

Bună ziua, am un prieten care se afla în într-o situație și nu știu cum sa îl ajut, acum câțiva ani lucra ca și curier și sa "împrietenit" cu o doamna transportând-ui diferite obiecte haine etc, după a continuat sa îl contacteze pentru a transporta diverse lucruri din Mall sau alte apartamente către apartamentul dânsei în perioada aceea ia spus sa depoziteze niște lucruri la el cât timp este ea plecata din tara au trecut în jur de 5 ani și ea nu a mai dat niciun semn acest prieten al meu a încercat sa o contacteze de mai multe ori nereușind sa discute cu ea, el a luat decizia de a vinde acele lucruri iar acum femeia a revenit cerându-i lucrurile înapoi, nu exista contract sau orice alt ceva care sa dovedească vreo vinovăție a lui, ce poate păți, daca îl va da în judecata sa zicem, multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:47, 17 Ianuarie 2024
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
absolut nimic, sa stea linistit
Va mulțumesc frumos!

gi-jane2 a scris:

absolut nimic, sa stea linistit

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e chiar absolut nimic. Dacă respectiva are dovezi că lucrurile s-au aflat la el și de-abia acum a aflat că el le-a înstrăinat, îi poate face plângere penală pentru abuz de încredere.

Moral ar fi să-și deducă costul depozitării și să-i dea restul din banii obținuți din vânzarea lucrurilor.
eu cred ca se pot considera abandonate dupa 5 ani, mai ales ca respectivul a tot incercat sa o contacteze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma mut Dana1226 Dana1226 Buna seara! Am 17 ani si vreau sa ma mut cu prietenul meu.Suntem de 2 ani impreuna si ne-am hotarat sa ne mutam deoarece nu mai putem sta la distanta.Din cauza ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin, consecinte larisa04 larisa04 Buna.. imi este foarte rusine de ceea ce am facut si in acelasi timp foarte speriata.. am furat dintr-un magazin din mall niste haine.. eram cu o prietena atat ... (vezi toată discuția)
Boxe subsolul blocului InuIoana InuIoana Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc, apartament care mi-a fost lasat drept mostenire de catre bunici. Pe vremea lor, prin anii 70, s-a cerut si s-a ... (vezi toată discuția)