avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este limita unui transfer bancar între părinți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este limita unui transfer bancar între părinți și fii ...

Care este limita unui transfer bancar între părinți și fii fără ca banii să fie impozitați
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:50, 16 Ianuarie 2024
Nu există o limita. Impozitul se plătește oricum, indiferent de suma
Deci dacă eu vreau să-mi ajut părinții financiar cu banii din salariu care deja mi-au fost impozitați ei ar trebui să plătească impozit? Mi se pare absurd
Nu se achita nici un fel de impozit daca le faceti o donatie baneasca, indiferent de suma. Donatia baneasca trebuie incheiata in mod obligatoriu in forma autentica (la un notar public) - chiar daca este sub 25.000 de lei, nu poate fi calificata ca dar manual pentru ca nu vorbim de un material care sa poata fi remis fizic ci de o valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau ... Popu Popu Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau obligatoriu la notar? (vezi toată discuția)
Incheiere contract de mecenat AdySli AdySli Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie non profit sau fundatie care are ca obiect sprijinirea copiilor bolnavi este obligata ca pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Donatie de bani in numerar din strainatate Digitalpowershot Digitalpowershot Buna ziua, Am rmatoarele intrebari referitor la o donatie de bani in numerar din strainatate (UE). Donatorul este cetatean strain (UE), iar donatarul este ... (vezi toată discuția)