avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este limita unui transfer bancar între părinți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este limita unui transfer bancar între părinți și fii ...

Care este limita unui transfer bancar între părinți și fii fără ca banii să fie impozitați
Cel mai recent răspuns: GMD66 , utilizator 14:44, 12 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Încă de pe vremea când mi-am pierdut eu virginitatea, adică în secolul trecut, se vorbea despre o așa numită „dematerializare” a tradițiunii bunurilor precum și despre faptul că darul manual se poate realiza prin forme moderne, care nu implică o predare efectivă, materială a bunului donat, dar asigură totuși transferul efectiv al valorilor dintr-un patrimoniu în altul.

Vorbele îi aparțin prof. Francisc Deak, dar cartea, fiind citită „pe ruptelea,” nu mai are și coperțile ca să vă pot povesti cam de pe când ar fi.

Nu îmbrățișez punctele de vedere exprimarte de raluk și MihailZC. În limita sumei de 25.000 lei tot dar manual înseamnă și dacă tradițiunea s-a făcut cu sacoșa ori prin transfer bancar. Recurgerea la procedee curente de transferar rapid al banilor nu schimbă natura lor juridică de bunuri mobile corporale.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Martie 2025
romascanu, moderator
Vedeti clarificarile trimise de ANAF referitoare la informatiile aparute în spatiul public, referitoare la impozitarea sumelor date intre rude

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)
Doresc să-i transfer o sumă de peste 10.000 euro copilului meu major. cum să procedez ca suma să nu fie impozitată? wrunning wrunning Buna ziua! Doresc a transfera o suma de peste 10.000 euro copilului meu major. Pentru a fi cert ca acesta nu va fi intrebat de taxe de impozit pe acesti bani ... (vezi toată discuția)
Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau ... Popu Popu Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau obligatoriu la notar? (vezi toată discuția)