avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua ,anii asimilați de la grupa ,după 25 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua ,anii asimilați de la grupa ,după 25 ani,se folosesc ...

Buna ziua ,anii asimilați de la grupa ,după 25 ani,se folosesc la puncte de stabilitate ? De exemplu eu am 25 de ani lucrați ,până la 34 ani am ani asimilați de la grupa și invaliditate. Vă mulțumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:18, 16 Ianuarie 2024
Nu.
Doar cei pe contributivitate.
Este o neclaritate. Pentru anii de facultate apare punctaj minim, desi nu s-a contribuit efectiv de catre student. A platit statul. De ce sa nu se ia in calcul aceasta perioada asimilata ?
Este luata in calcul ca stagiu asimilat.
Dar pentru stagiul asimilat nu se acorda puncte de stabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie de invaliditate psorinp psorinp Sunt pensionat gradul 2 din anul 2004, nu am avut luat in calculul pensiei perioada de studii de 5 ani facultate la zi , acum am adeverinta pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de invaliditate gradul ii si stagiu potential Alforyou Alforyou Nascut in 24.09.1948 , anul iesirii la pensie de limita de varsta , martie 2013 , la 64 ani si 6 luni si un stagiu de cotizare de 34 ani. Incepand cu ... (vezi toată discuția)
Ani de facultate, vechime pentru pensie dannuca dannuca Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca anii de facultate sunt luati in considerare ca vechime pentru pensie si in ce mod, adica daca acea perioada, de cinci ... (vezi toată discuția)