avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea 360/2023 Art.46(2) intrat in vigoare la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea 360/2023 Art.46(2) intrat in vigoare la 01/01/2024 (2) ...

Legea 360/2023
Art.46(2) intrat in vigoare la 01/01/2024
Persoanele asigurate în sistemul public de pensii care îndeplinesc condițiile de înscriere la pensie prevăzute la alin. (1) pot opta între acordarea pensiei pentru limită de vârstă și continuarea activității, cu acordul anual al angajatorului, până la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Intrebarea este:
Cel care optateaza pentru pensie de limita de varsta, o poate cumula cu salariul ? In interpetarea/opinia mea, poate cumula pensia cu salariul. -Care este interpretarea juristilor/avocatilor ?
Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2024
Carp Mircea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:05, 14 Octombrie 2024
Am citit normele, in privinta asta nu aduce nicio lamurire. La art 19 copiaza art 46 iar la art 65 copiaza art 105. Poc, poc.....
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2024
chevic, utilizator
Credeti ca veti primi un alt raspuns ?
Am vazut hotariri ale Curtilor judecatoresti, bla, bla bla pe 10 pagini apoi in mod clar, scrie Decide: bla bla bla. Asa ar trebui sa fie si aici, pui o intrebare simpla, pot sa te abureasca pe mai multe pagini dar la sfarsit sa scrie clar. Intrebarea e clara pot sau nu ? Ar trebui sa spuna da sau nu. La ce au scris sunt convins, nu noi, persoane avizate in materie pot interpreta diferit.

Sa vedem daca vor da copy paste dupa raspunsul de mai sus. Sau daca intre timp se mai lamuresc si ei.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Normele ce le-ati citit nu au nicio valoare juridica, atat timp cat nu sunt adoptate si publicate in Monitorul Oficial ... trebuie să înțelegeți că nimeni nu este obligat să răspundă întrebării dumneavoastră și, cu atât mai mult, nu vă putem garanta un răspuns complet, corect și de actualitate. Trebuie sa discerneţi singur în ce măsură răspunsurile primite vă pot ajuta în cazul supus dezbaterii.
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cred ca am fost inteles gresit, nu aici astept raspuns clar, este un forum unde se exprima opinii, chiar si Dvs in calitate de consilier juridic exprimati o opinie care nu are calitate de decizie. Ma refeream la Casa de Pensii, in momentul in care un barbat intreaba nu inteleg ce sens are sa citeze si Decizia Curtii care evident se refera la femei. Consider ca este lipsa de profesionalism din partea Casei de Pensii sa nu dea un raspuns clar.

Soparla in acest caz pare sa fie sintagma conditia de varsta, in fraza pe care am ingrosat-o. In art 46 vorbeste despre limita de varsta, Nu inteleg diferenta.

Sunt curios insa daca pentru Dvs raspunsul de mai sus al Casei de Pensii este edificator in sensul discutiei pe care o purtam.

Cat despre Norme, nu stiam daca au fost publicate, insa in forma actuala......
chevic, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce este gresit? Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Salariatul a implinit 65 de ani si circa 33 ani de contrib exact in 31.08.2024.Ca si contabil ii inmanez toate documentele necesare dosarului pt pensionare ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare Legal Advisor Legal Advisor Până la ce vârstă pot lucra pensionarii de peste 70 de ani, în sectorul public, dacă aceștia au iesit la pensie anterior datei de 1 anunarie 2024? ... (vezi toată discuția)
Incheiere contract individual de munca pensionar 2024 Brindusa_C Brindusa_C Vă rog să-mi comunicați un punct de vedere față de următoarea situație, aplicabila intr-o societate cu capital privat: Conform noilor modificări ... (vezi toată discuția)