avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... daca unui coleg i s-a facut rau la serviciu, s-a ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

daca unui coleg i s-a facut rau la serviciu, s-a telefonat la ...

daca unui coleg i s-a facut rau la serviciu, s-a telefonat la 112, a venit salvarea, s-a constatat ca are tensiunea mare si l-a dus la spital la urgenta pt investigatii medicale, societatea trebuie sa anunte ITM ul sau ce trebuie sa faca?
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2024
marivasi, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:00, 17 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anunta ITM si cerceteaza evenimentul produs pentru a se incadra in prevederile Legii ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 26 Orice eveniment, aşa cum este definit la art.5 lit. f), va fi comunicat de îndată angajatorului, de către conducătorul locului de muncă sau de orice altă persoană care are cunoştinţă despre producerea acestuia.
-art. 27 (1) Angajatorul are obligaţia să comunice evenimentele, de îndată, după cum urmează:
a) inspectoratelor teritoriale de muncă, toate evenimentele aşa cum sunt definite la art. 5 lit. f);
b) asigurătorului, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare, evenimentele urmate de incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau deces, la confirmarea acestora;
c) organelor de urmărire penală, după caz.
-art.5 lit.f) eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situaţia de persoană dată dispărută sau accidentul de traseu ori de circulaţie, în condiţiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum şi cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune;
-art.29 (1) Cercetarea evenimentelor este obligatorie şi se efectuează după cum urmează:
a) de către angajator, în cazul evenimentelor care au produs incapacitate temporară de muncă;
In timpul cercetarii evenimentului produs pot sa apara motive nespeculative pentru producerea evenimentului (o eventuala avarie, incendiu, explozie, discutie in contradictoriu, hartuire, etc.) si sa fie necesare stabilirea unor masuri de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident din cauze patologice Anca1983 Anca1983 Bună seara. Va rog sa imi explicați ce demersuri trebuie făcute de către specialistul ssm la ITM în cazul în care un angajat, cu probleme de sănătate ... (vezi toată discuția)
Anuntare evenimente produse la itm ph_23_wal ph_23_wal Buna ziua ma intereseaza procedura in urmatorul caz: un angajat al firmei a sunat la ambulanta ca i sa facut rau in timpul serviciului.......la dus la spital ... (vezi toată discuția)
Accident de munca gicuro12 gicuro12 as vrea sa stiu daca a trecut mai mult de sase luni de la producerea unui accident el mai poate fi declarat ca accident de munca ? (vezi toată discuția)